Sista minuten resor och restresor Amalfikusten

Hitta billiga sista minuten och restresor till Amalfikusten här

Boka din sista minuten resa eller restresa till Amalfikusten med Escapeaway. Upplev Syditaliens pärla och få en oförglömlig upplevelse med i bagaget hem.

Amalfikusten är en uppskattad och inspirerande del av Sorrento-halvön, som ligger söder om storstaden Napoli. Här hittar du något både för ögon, gom och själ när du utforskar de lokala kullarna, gatorna, bukterna, och de otroliga utsikterna. Använd vår sökmaskin och hitta din restresa till Amalfikusten - där vi kan erbjuda dig ett stort urval av semesterbostäder året runt.

När du kommer till Amalfikusten kommer du förstå varför området har stått med på UNESCOs världsarvslista sedan 1997 - och detta oberoende om du anländer till platsen på land över de branta bergen, eller från havet där området, om möjligt, är ännu mer häpnadsväckande. Bokar du en av våra restplatser till Amalfikusten, så står du själv för att ordna transporten, typiskt via flygplatsen i Napoli eller kanske det närliggande Salerno.

Du kommer snabbt att upptäcka att du har kommit till ett av de vackraste områdena i Italien. Här ligger charmerande kuststäder som på ett pärlband, och Amalfikusten bjuder på ett enastående medelhavslandskap.

Kombinationen av fantastisk natur och de stämningsfulla städerna gör området till det perfekta resmålet för dig som älskar att gå på upptäcktsfärd. I städer som Amalfi och Ravello väntar exempelvis vacker arkitektur och konst, medan du på på vandringsturer på stigarna i bergen kan njuta av den ena spektakulära havsutsikten efter den andra.

Städerna på Amalfikusten

Städerna på Amalfikusten omfattar sträckningen från Positano i väst till Vietri sul Mare i öst. Dessa städer är förbundna av en kustväg, som under sommarhalvåret är tätt trafikerad. Dessutom består denna kustväg av serpentinvägar, så du får räkna med att bilturen tar längre tid än kartan säger. Men i gengäld får du njuta av oförglömliga utsikter.

Utöver de storslående kustlandskapen, är en restresa till Amalfikusten, naturligtvis också en chans för att utforska kulturella och historiska sevärdheter i städer som Amalfi, Positano, och Ravello. Här väntar byggnadsverk som katedralen i Amalfi, Duomo di Amalfi, och de romantiska praktfulla villorna i Ravello, som härstammar från tiden då regionen utgjorde ett maktcentrum i Italien.

Kultur och matupplevelse

Den unika atmosfären som de historiska omgivningarna skapar, är tillsammans med nutidens kulturliv, något av de som gör en semester på Amalfikusten till en alldeles speciell upplevelse.

Vid återkommande tillfällen under året hålls till exempel musikfestivaler och utställningar. De som har varit här, berättar också gärna om den unika medelhavsstämning som kan upplevas genom att promenera på de gamla gatorna eller genom att äta en härlig middag på en av de många restaurangerna.

Inte helt överraskande, betyder placeringen vid havet, att menyerna ofta innehåller fiskrätter i världsklass. Därutöver är det bland annat pastarätter och ost, som knappt går att hitta i bättre versioner någon annanstans i Italien. Kom också ihåg att smaka den lokala citronlikören, limoncello, som är härligt förfriskande en varm dag.

Utflykter från Amalfikusten

Även om det inte är något problem att fylla semesterdagarna på Amalfikusten med upplevelser, utnyttjar många också chansen för att åka på utflykter till några av de många andra sevärdheterna i denna del av södra Italien.

Om du längtar efter att komma bort från turistmyllret vid kusten, behöver du till exempel inte ta dig många kilometrar in i landet för att du ska få uppleva dramatisk natur med lite lugnare lantliv.

En restresa kan dock också vara din chans att åka på utflykt till exempelvis ön Capri, där den blå grottan, La Grotta Azzurra, är en av huvudattraktionerna. Grottan kan besökas genom båtturer med avgång från Marina Grande.

Med endast en timmes bilfärd är Napoli också ett perfekt utflyktsmål, om du bor i en av våra semesterbostäder på Amalfikusten. Efter en tur bland alla byns sevärdheter kan du fortsätta söderut mot de enastående utgrävningarna i Pompeji och eventuellt uppleva vulkanen Vesuvio under vägen. Du kan läsa mer om utställningarna i Pompeji på den officiella hemsidan här.

En restresa till Amalfikusten kan också med fördel kombineras med en storstadssemester eller en långweekend i Napoli.

>>> Mer information om resor till Amalfikusten här
>>> Mer information om billiga restplatser och sista minuten till Italien här

Karta över Amalfikusten

Populära hotell på Amalfikusten

Italien, Syditalien, Kampanien, Ravello
9,5
Fantastiskt
297 omdömen
  • Närmaste flygplats: 61 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage
Italien, Syditalien, Kampanien, Salerno
9,1
Fantastiskt
319 omdömen
  • Närmaste flygplats: 60 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage
Italien, Syditalien, Kampanien, Positano
9,7
Fantastiskt
559 omdömen
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage