Natursemester på Amalfikusten

Åker du på semester till Amalfikusten finns det mängder av möjligheter till att få stora naturupplevelser med hem i bagaget. Oavsett var du bor är det aldrig långt till vackra och betagande naturområden. Om du på allvar är på utkik efter en natursemester ska du välja en av de semesterbostäder som ligger i lantliga och idylliska omgivningar. Det kan vara på en agriturismo, men det kan även vara en semesterlägenhet eller ett hotell, som ligger vackert och lite för sig själv utanför städerna.

Här bor du med utsikt mot olivlundar, citronlundar, vinodlingar, berg eller Medelhavet. Här råder lugn och ro och obegränsade möjligheter att njuta av naturen.

Har du lust att ge dig ut på vandringsturer i naturen så finns alla förutsättningar för det i området runt Amalfikusten, både på stigar längs kusten och på stigar längre in i landet. Det finns långa vandringsleder där du kan vara ute i naturen hela dagen men även kortare om det passar bättre in i ditt program just den dagen.

Det finns även möjlighet till att njuta av naturen på havet. Det går många båtturer från de olika städerna och byarna längs Amalfikusten. Självklart finns det även fina möjligheter till att bada och dyka om du föredrar naturen under havsytan.

Se översikt med resor till den vackra naturen på Amalfikusten