Långtidssemester på Amalfikusten


Söder om Neapel ligger den vackra och idylliska Amalfikusten, ett av italienarnas egna favoritresmål och ett fantastiskt ställe att vara på långtidssemester, om du tycker om avkopplande semester med kulturella upplevelser i bildskön natur. Boka din långtidsresa till Amalfikusten med Escapeaway idag!

Amalfikusten, Costiera Amalfitana, anses vara en av världens vackraste kuststräckor och står även upptagen på UNESCOs världsarvslista som ett "fantastiskt exempel på ett medelhavslandskap, med extraordinära kulturella och naturligt natursköna värden i kraft av  sin dramatiska topografi och historiska utveckling".

Trots sin popularitet som resmål är Amalfikusten, som utgör sydkusten av Sorrento-halvön, en chance till att uppleva äkta italiensk medelhavsatmosfär, och du har mängder av möjligheter till att njuta av lugna stunder till exempel längs de gamla stigarna som tar dig från den ena lilla landsbyn till den andra. I många av byarna som ligger ända ut mot det azurblå havet är gator och gränder dessutom ofta för branta och snirkliga för att bilar ska ta sig fram och kan därför inte störa lugnet.


På en långtidssemester har du gott om tid till att besöka och utforska Amalfikustens charmiga städer och byar som till exempel själva Amalfi stad men även Atrani, Ravello, Praiano och det natursköna Positano. Där utöver finns en mängd intressanta utflyktsmål i regionen bland vilka Vesuvius och Pompeji bara är två av de mest berömda.


Om du väljer ett av våra hotell på Amalfikusten, har du en fantastisk utgångspunkt för en semester fylld av stora natur- och kulturupplevelser.

>> Läs mer om våra resor till den vackra Amalfikusten
>> Läs även om långtidssemester i Sorrento här

>> Läs mer om långtidsresor

Karta över Amalfikusten

Populära hotell på Amalfikusten

Italien, Syditalien, Kampanien, Maiori
8,8
Mycket bra
401 omdömen
  • Närmaste flygplats: 60 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Kampanien, Minori
9,1
Fantastiskt
791 omdömen
  • Närmaste flygplats: 62 km
  • Närmaste strand: ca. 260 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Kampanien, Positano
9,3
Fantastiskt
473 omdömen
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Internet/Wi-Fi