Kultursemester på Amalfikusten

Amalfikusten är bara ca 50 kilometer lång, men vilka 50 kilometer. Kuststräckan sägs vara inte bara Italiens vackraste kuststräcka utan till och med en av världens vackraste. Det säger ju inte så lite. Boka en kulturresa till Amalfikusten med Escapeaway i dag!

Amalfikusten i den syditalienska regionen Campanien är för övrigt inte den enda kuststräckan i Italiens som sägs kandidera till titeln som Italiens vackraste. Även Cinque Terre i regionen Ligurien i norr framhävs ofta som den vackraste kuststräckan i Italien. I och med detta råder det inget tvivel om att båda ställena är obeskrivligt vackra och värda att besöka och uppleva åtminstone en gång i livet särskilt som det är svårt att avgöra vilken som är vackrast för bägge är värdiga kandidater till titeln.

Väljer du Amalfikusten blir du garanterat inte besviken. Hela sträckan längs Amalfikusten är till den grad späckad med upplevelser: små mysiga städer och byar med pastellfärgade hus som sitter som klistrade upp längs bergssidorna, en fantastisk utsikt över havet, en vacker natur med citronlundar här och där och mycket mycket mera.

Speciellt på sommaren kan turen längs kusten ta ganska lång tid då det är många fler än du som vill besöka denna vackra plats på jorden. Eftersom utsikten här är så fantastisk gör det ju inget att turen tar lite längre tid.

De olika städerna längs Amalfikusten som Ravello, Amalfi och Positano bjuder på mängder av kulturupplevelser. Här finns trevliga piazzor, vackra kyrkor och intressanta museer. Även i inlandet bortom Amalfikusten finns det mer än nog för en innehållsrik kultursemester.

Ett besök i det närliggande Pompeji är nästan ett måste när man besöker Amalfikusten på en kultursemester. Pompeji var en större romersk stad när den år 79 efter Kristus fullständigt ödelades och begravdes efter ett utbrott av vulkanen Vesuvius. I dag besöker flera miljoner turister årligen ruinerna efter Pompeji för att se alla de intressanta fynden som man har lyckats gräva fram. Pompeji räknas därför även som Europas mest imponerande arkeologiska plats.

Storstaden Neapel är också värd ett besök. Staden har ett lite olyckligt rykte om sig som en smutsig, kriminell och fördärvad stad men den är mycket mer än så. Neapel är en sprudlande och charmig stad med imponerande och vackra kyrkor samt palats och intressanta museer.

Det optimala är att antingen bo på ett trevligt och charmerande hideaway ända ute vid Amalfikusten eller just innanför kusten för att därifrån göra utflykter. När du kommer tillbaka "mätt" på kulturella upplevelser kan du njuta av kvällen på någon av alla de trevliga restaurangerna längs kusten.

>> Upplev Amalfikusten på en resa med Escapeaway
>> Läs mer om våra kulturresor till Europas bästa destinationer

>> Läs mer om kulturresor

Karta över Amalfikusten

Populära hotell på Amalfikusten

Italien, Syditalien, Kampanien, Positano
9,4
Fantastiskt
311 omdömen
  • Närmaste flygplats: 65 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Italien, Syditalien, Kampanien, Minori
9,1
Fantastiskt
328 omdömen
  • Närmaste flygplats: 62 km
  • Närmaste strand: ca. 350 m
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Kampanien, Maiori
9,1
Fantastiskt
48 omdömen
  • Närmaste flygplats: 60 km
  • Närmaste strand: ca. 750 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)