Hideaways och boutique-hotell på Amalfikusten

Amalfikusten - Italiens gnistrande citronland med fantastiska utsikter! Varför bl.a. Greta Garbo hade så starka känslor för denna del av Italien, är lätt att förstå - det speciella ljuset, och de vackra och kontrastrika landskapen spelade säkert in. Det gjorde troligen också gastronomin och det milda klimatet. Listan över skälen att besöka Amalfikusten, kan lätt bli en oändligt lång uppräkning av superlativ.

Vi som arbetar på Escapeaway längtar alltid till Amalfikusten och Kampanien - inte minst för att leta upp och välja ut spännande och unika gömställen som passar in inom våra snäva ramar för vad som är ett hideaway.

Paketresor till Amalfikusten med prisgaranti

I våra paketresor till Amalfikusten använder vi flyglinjer från Sverige och Danmark till Rom eller till Neapel. De vanligaste flygbolagen som trafikerar någon av dessa flygplatser är SAS, Lufthansa, Easyjet, Air Berlin och Norwegian. Din uppgift är att välja det flygalternativ som passar dig och dina semesterplaner bäst.

Vi rekommenderar dig att läsa mer om våra bilrundresor i Kampanien, där vi har satt ihop resor med vistelser på två eller flera utvalda Escapeaway, som är valda utifrån våra egna erfarenheter och från våra otaliga resor runt om i regionen. Dessa utvalda gömställen har alla ett centralt läge i förhållande till våra programförslag, vilket innebär att du tillbringar minsta möjliga tid i bilen. Vi vill istället att du ska uppleva alla de tusentals sevärdheter som Kampanien har att erbjuda. Observera att Escapeaway har prisgaranti på alla paketresor som inkluderar flyg och hotell.

Mer information om resor till Amalfikusten och personlig service

Vi hoppas du hittar mycket inspiration inför din nästa resa, här på vår hemsida, Escapeaway.se. Behöver du ett bra resetips eller personlig service för att hitta rätt på Amalfikusten, eller generellt i Italien, så sitter vi redo vid telefonen.

Vill du veta mer om de olika möjligheterna att resa till Amalfikusten med Escapeaway, hittar du information om prisgaranti på paketresor, flygplatser, flygbolag, biluthyrning, etc. under ”Hur du kan resa”.

Hideaways på Amalfikusten

Maten på din semester

Amalfikusten flödar över av läckra mattraditioner som har utvecklats och förfinats genom kustens långa gastronomisk historia - som varierar från stad till stad, och från hamn till hamn, och ibland även inom samma stad.

I det kommande avsnittet har jag valt ut ett par av de kulinariska specialiteterna och produkterna som du kan smaka på i de olika städerna under din semester på den gastronomiskt rika Amalfikusten.

Scala

Scala är speciellt känt för sina många olika sorters pasta- och spagettirätter med en mängd fantasifulla, och för en nordbo, ovanliga såser. Bland stadens specialiteter finns bland annat orecchiettepasta med bönor, spaghetti med nötsås, stekt polenta (gröt baserad på majs), bakad lever med lagerbärsblad, stekta bönor i oxtalg, spagetti med grisblodssås, bakelser med kastanjer och paj med fläskköttschoklad (kallad ”sanguinaccio”).

Amalfi

Amalfis kanske mest kända rätt är den handgjorda pastarätten Scialatielli som består av en blandning av mjöl, finskuren persilja, peppar och granaost och äts ofta till färsk tomatsås och musslor. Bland stadens traditionella och typiska rätter hittar du den kryddiga cikoriesoppan, kycklingbuljong med kål, den lokala kryddiga salamin pezzenta samt olika sorters citronbakelser.

Atrani

En av de mest traditionella rätterna i Atrani, är rätten "Sarchiapone", som består av squash fylld med köttfärs och ost kokat i en mustig tomatsås. En annan specialitet är pasticciotto som är en wienerbrödsbakelse fylld med kräm och körsbärsmarmelad.

Tramonti

Tramonti är särskilt känt för sina rätter med getkött som serveras med alla möjliga sorters såser. Utöver detta är staden också känd för sina Chiodinisvampar stekta i majsmjöl, färsk mozzarellaost, en fantastisk pizzatradition och en rad goda viner.

Furore

En av Furores mest kända och populära specialiteter är bläckfisk och potatis i tomatsås. Staden är även känd för sin "caponata" som består av blötlagda kex täckta men cherrytomater, ansjovis, auberginer och andra grönsaker i olivolja. Serverad med ett glas gott Furore Costa d'Amalfivin så är det mitt i prick.

Conca dei Marini

Conca dei Marini är känt för sin pennettepasta med piennolosås (gjord på cherrytomater), sin citronbladsbakade kanin och för bakelsen Santa Rosa sfogliatella fylld med kräm och dekorerad med svarta körsbär. Denna rätt uppfanns ursprungligen av nunnorna på det lokala klostret Santa Rosa.

Ravello

Ravello är särskilt känt för sitt stora urval av läckra citronbakelser som ofta sköljs ner med ett glas Ravello Costa d'Amalfi.

Maiori

I Maiori kan du smaka på de traditionella stekta auberginerna med chokladsås, "Sospiri-bakelsen", ravioli fylld med fisk serverad med tomat- och räksås, avannotti-fisk kokad med citronblad och varma eller kalla hors d'oeuvre med finskuren bläckfisk. Staden är även känd för sin friska citronsorbet som inte bara är välsmakande utan även säkrar en god matsmältning.

Minori

Minori är precis som Amalfi känt för sin färska och handgjorda pasta så som "scialatielli" pastan serverad med grönsaker, fisk och skaldjurssås eller "ndunderi" som är en slags gnocchi gjorda på en blandning av mjöl, kli och lokal ricottaost serverad i en färsk tomatsås.

 

Boutique-hotell på Amalfikusten

När du bor på ett boutique-hotell, är hotellet en upplevelse i sig själv. Det handlar inte nödvändligtvis om lyx, utan om att hotellet ska vara något helt unikt. Stämningen, atmosfären, inredningen - ja, allt ska vara erbjuda något särskilt, hemtrevligt och mysigt. 

På Amalfikusten kan vi erbjuda flera handplockade boutique-hotell, som enligt vår mening har något helt unikt vilket gör att platsen förtjänar att ingå i den exklusiva "klubben" av våra boutique-hotell. Det sig därför nästan sig själv, att du inte hittar de stora hotellkedjorna eller de största hotellet med många rum på vår lista över boutique-hotell. Boutique-hotell är små, unika och trevliga hotell med en avslappnad och hemtrevlig atmosfär. Oftast ligger de i speciella omgivningar, som inte undgår att imponera.

Så är det också, när du väljer ett boutique-hotell vid Amalfikusten, oavsett om du föredrar ett läge med en imponerande utsikt över Medelhavet, eller ett mer tillbakalutande läge i lantliga omgivningar med utsikt till markerna och bergen bakom kusten.

När du träder in genom dörren till ett boutique-hotell, känner du dig direkt välkommen. Här kan du slappna av och bara njuta, utan att behöva tänka på så mycket annat. Du skämmer bort dig själv med helt rätt val av hotell, för dig som vill spendera lite extra tid på platsen där du bor, när du är på semester.

Du kan läsa mycket mera om Amalfikusten här på hemsidan eller på vår reseblogg där vi bland annat skriver om Amalfikustens gastronomi, kultur, sevärdheter, historia, utflyktsmål – och naturligtvis våra egna resor till Amalfikusten.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här