Familjesemester på Amalfikusten

Italien är ett härligt land att resa i, framförallt när barnen är med, för italienarna är tokiga i barn. Det märks tydligt - och det gör barnen också. Och så gör det ju inget, at italienarna är proffs på att laga både pizza, pasta, gelato och tiramisù.

Amalfikusten är en del av Sorrento-halvön, och är känd som en av Europas vackraste kuststräckor. Den ligger sydväst om miljonstaden Neapel, och är en bra destination för en familjesemester för här finns gott om möjligheter som kan tillgodose hela familjen. Här kan ni sola och bada på vackra stränder, njuta av solen på vackra båtturer längs kusten, få med er kulturella uppevelser hem i bagaget, äta god italiensk mat - ja, det finns något för både stora och små.

Bland favoriterna hör ett besök vid vulkanen Vesuvius, som ligger nära Neapel. Att bestiga denna enorma caldera kommer utan tvekan vara en upplevelse som alla i familjen kommer uppskatta. Vesuvius är fortfarande aktiv, och det är en imponerande syn nerifrån - och vulkanen bjuder på vackra utsikter från toppen. Med tåget Circumvesuviana ("runt om Vesuvius") kan du ta dig från Neapel till Amalfikusten utan byte, men för de flesta familjer är det mer bevät att hyra en bil på Neapels eller Roms flygplats, och sedan styra mot Amalfikusten i eget tempo på de snirkliga vägarna.

Åk på utflykt till den vackra staden Sorrento, eller till de stora arkeologiska utgärvningarna i Pompei - båda platser kan nås med tåget - eller smaka på en pizza i dess hemstad, Neapel. Den livliga hamnstaden Salerno bjuder på massor av liv, liksom man också bör avsätt atid att besöka Amalfi stad och dess vackra katedral. Halvön är i princip umringad av berg, Lattari-bergen, som sträcker sig ut i Medelhavet. Det finns berg på upp mot 1400 meter, som på vissa ställen störtar rakt ner i Medelhavet och skapar ett dramatiskt och inspirerande landskap där många små landsorter ligger utspridda.

När ni reser på familjesemester till Amalfikusten med Escapeaway kan ni välja mellan utvalda hotell och semesterbostäder som är särskilt familje- och barnvänliga. Det kan också vara så, att ni föredrar att bo på landet på en agriturismo, där det finns gott om plats till alla, och där det är lugnt och skönt. Reser ni flera generationer tillsammans på en familjesemester, kan vi hitta en semesterbostad till er, där alla får plats. Flyg till antingen Rom eller Neapel från flygplatserna i Sverige eller Danmark, och fortsätt sedan med tåg eller hyrbil. Ni kan boka allt i ett samlat paket i vår sökmotor här på sidan.

>> Hitta resan Amalfikusten här
>> Läs också om en familjesemester på Algarvekusten

>> Läs mer om familjesemester

Karta över Amalfikusten