Charterresor till Amalfikusten

Enligt många är Amalfikusten en av Europas vackraste kuststräckor som bara ligger och väntar på dig. Imponerande utsikter, romantiska städer och en atmosfär du nästan kan ta på. Allt samman ledsagas av doften av färska citroner och en skön havsbris från Medelhavet. Boka en charterresa till Amalfikusten med Escapeaway idag!

Amalfikusten är härlig året om, ingen tvekan om det. Men om du inte enbart reser till Amalfikusten för att uppleva den vackraste platsen på jorden utan även vill ha sol, strand och vatten så ska du resa under sommarhalvåret från de sena vårmånaderna till de tidiga höstmånaderna. Det är naturligtvis fler besökare här under sommarmånaderna och knappt så många under våren och hösten. På vintern är många ställen stängda innan allt vaknar till liv på nytt till våren.

Klimatet på Amalfikusten är milt och skönt hela året; vill du bada och njuta av solen ska du planera att åka på din charterresa på sommarhalvåret då både luft- och vattentemperaturer inbjuder till att njuta av solen utomhus och att ta ett svalkande dopp antingen i havet eller poolen.

Söker du långa kritvita sandstränder så är inte Amalfikusten det rätta stället för dig. Det är inte här du hittar mängder av sandstränder för här går klipporna på de flesta ställena ända ner till vattnet och stränderna består till största delen av småsten. Men detta gör även att vattnet är rent och klart och de otroligt vackra omgivningarna uppväger till fullo avsaknaden av vit sand.

Här och var längs kusten kan du hitta de härligaste små badvikar. Många av dem kan enbart nås via en lång trappa. Men det är värt besväret med alla trappsteg för väl nere belönas du av en fantastisk syn. Det är något väldigt speciellt att hitta sin egen lilla badvik där du kan ta dig ett dopp innan turen går vidare längs kusten.

Det är här längs kusten du hittar de underbara badvikarna.  Många av dem kan du ta dig ner till via en lång trappa men det är värt varje trappsteg för du belönas med en helt fantastisk syn och så är det något alldeles speciellt att hitta sin egen lilla vik där du kan ta ett dopp innan turen går vidare längs kusten. Kustens längsta strand hittar du vid staden Maiori som ligger ända nere vid vattnet. Maiori är därför ett bra val om du reser med mindre barn.

Reser du med barn som gärna vill bada på chartersemestern eller om du själv är något av ett vattendjur så är det en bra idé att välja ett hotell eller en semesterbostad på Amalfikusten där det finns tillgång till pool. Då finns alla möjligheter till ett dopp rakt utanför dörren så du slipper att köra eller gå för att komma till någon strand.

>> Läs mer om familjesemester på Amalfikusten här

Karta över Amalfikusten

Populära hotell på Amalfikusten

Italien, Syditalien, Kampanien, Positano
9,7
Fantastiskt
559 omdömen
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage
Italien, Syditalien, Kampanien, Amalfi
9,1
Fantastiskt
532 omdömen
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Parkering / Garage
Italien, Syditalien, Kampanien, Positano
9,0
Fantastiskt
345 omdömen
  • Närmaste flygplats: 65 km
  • Internet/Wi-Fi
  • I stad eller by

Så bokar du en chartersemester på Amalfikusten med Escapeaway

Med Escapeaway kan du använda dig av sökmotorn för att hitta en billig charterresa till Amalfikusten med möjlighet till avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vi hittar hela tiden de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med våra utvalda hotell på Amalfikusten där du ser de bästa priserna direkt i sökresultatet. Vi sätter samman det hela till en paketresa med resegaranti så du får det bästa av två världar. Komplettera din paketresa med en hyrbil för den bästa upplevelsen när du kommer fram.

En charterresa till Amalfikusten med Escapeaway är annorlunda mot vad du är van vid. Våra hotell är små trevliga ställen som är både charmiga och autentiska och där du kan uppleva tider på dagen när du har poolen helt för dig själv medan de andra gästerna hittar på något annat. Skulle du vilja kombinera din badsemester med kulturella upplevelser och vackra omgivningar är Amalfikusten det perfekta valet för här kan du få det hela. Dessutom får du naturligtvis de läckraste kulinariska upplevelserna du kan tänka dig, vi är ju i Italien.

Trevlig resa!

>> Läs mer om semester på Amalfikusten här