Bilsemester på Amalfikusten

På en bilsemester till Amalfikusten får du uppleva några av Europas vackraste scenerier i ditt eget tempo och dessutom uppleva sevärdheter utan des like i närområdet. Boka en flyg och hyrbil på Amalfikusten med Escapeaway - experten på resor till Italien.

Att bila på semester är lika med frihet. Frihet att köra vart du vill, när du vill. Det är ofta när du tillåter dig göra en avstickare från den fastslagna ruten eller de mest besökta sevärdheterna som du får de mest överraskande och minnesvärda upplevelserna. Så upplever du det autentiska Italien och vardagslivet i de små städerna. Du kan äta på små mysiga ställen sida vid sida med ortsbefolkningen. Och du kan handla där italienarna själva handlar.  

Amalfikusten ligger i Syditalien så ska resa med egen bil är det en lång biltur innan du är framme vilket kräver en längre semester. Det bästa är därför att flyga till antingen Rom eller Neapel - avhämta den förbeställda hyrbilen på flygplatsen för att sedan köra till resmålet på Amalfikusten. Avståndet är rimligt - det tar bara ett par timmar att köra.  

Längs vägen kommer du förbi den imponerande vulkanen Vesuvius, de spektakulära utgrävningarna i Pompeji och den charmerande bergsstaden Sorrento. Kombinera Amalfikusten med en storstadssemester i Neapel eller en storstadssemester i Rom och glöm inte att uppleva hamnstaden Salerno.

En bilsemester ger dig den ultimata friheten. Med en bil kan du komma runt och se det du vill när du vill. Avstånden är inte långa men med en bil har du friheten att köra när du vill och stanna när du får lust. Med bilen startklar är det lätt att göra spontana turer - du behöver inte krångla med kollektivtrafiken.

Boka en billig bilsemester på Amalfikusten

Skriv in de resedatum du vill ha i sökmotorn här på sidan så hittar vi snabbt de bästa priserna på handplockade hotell som fått fina recensioner till din semester på Amalfikusten. När du kompletterar ditt valda hotell med en flygbiljett kan du välja mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats. Vi söker efter de billigaste flygbiljetterna från alla flygbolag - även lågprisbolagen - och kombinerar dem med en bra hyrbil, på så sätt är hela paketet säkrat av resegaranti och allt är bokat redan hemifrån. Trevlig resa!

>> Se urvalet av resor inklusive bil till Amalfikusten
>> Läs om flexibla paketresor till Amalfikusten här

>> Läs mer om bilsemester

Karta över Amalfikusten

Populära hotell på Amalfikusten

Italien, Syditalien, Kampanien, Positano
8,4
Mycket bra
468 omdömen
  • Närmaste flygplats: 65 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Italien, Syditalien, Kampanien, Cava de' Tirreni
8,9
Mycket bra
839 omdömen
  • Närmaste flygplats: 55 km
  • Närmaste strand: ca. 6.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Kampanien, Praiano
9,5
Fantastiskt
565 omdömen
  • Närmaste flygplats: 69 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang