Bilhyra på Amalfikusten

Vill du uppleva det vackra landskapet och besöka ett pärlband av måleriska städer på Amalfikusten då är hyrbil det rätta valet. Har du väl besökt kuststräckan på den södra sidan av Sorrento-halvön i Syditalien en gång kommer du vilja återvända igen och igen. Utnyttja möjligheten med hyrbil för att få ut mesta möjliga av semestern på Sorrento-halvön. Boka din hyrbil samtidigt med din resa till Amalfikusten här hos Escapeaway, då hittar du lätt den billigaste hyrbilen hos erkända och välrenommerade uthyrningsfirmor där samtliga priser inkluderar fri körsträcka och alla obligatoriska försäkringar. När du bokar din resa i vår sökmotor kan du i det andra steget välja till precis den typ av hyrbil som bäst uppfyller dina behov.

Flygplatser:

Den flygplats som ligger närmast Amalfikusten är Salerno Costa d'Amalfi flygplatsen, men det mest praktiska är att flyga antingen till Neapel eller Rom för att sedan fortsätta med bil till Amalfikusten. Det finns ett stort urval av hyrbilar på båda ställena och körsträckan är ganska överkomlig då det från Neapel bara är knappa 100 kilometer till Amalfikusten och omkring 300 kilometer från Rom. Du kan hitta ett mer exakt avstånd från flygplatsen i respektive hotellbeskrivning.

Neapels flygplats

Neapels flygplats som du hittar under flygplatskoden NAP i sökmotorn ligger precis 6 kilometer norr om Neapel som är huvudstad i regionen Campania. I skrivande stund finns det bara direktflyg till Neapel under sommarmånaderna resten av året frår man räkna med en mellanlandning.

Roms flygplatser

Rom har två internationella flygplatser, Leonardo da Vinci/Fiumicino International Airport och G.B. Pastine/Ciampino International Airport, som har flygplatskoderna FCO respektive CIA. Sistnämnda flygplats används främst av lågprisbolagen och särskilt Ryanair är stora på Champino. Ryanair flyger direkt från Skavsta flera gånger i veckan medan det finns direkta avgångar till Fiumicino dagligen från Stockholm ARN med SAS och Norwegian.

Biluthyrningsfirmor

Oavsett om du vill boka hyrbil med avhämtning direkt på flygplatsen eller från ett avhämtningsställe på Amalfikusten så kan du i sökmotorn här på Escapeaway välja mellan hyrbilar från en lång rad välkända biluthyrningsföretag som till exempel Avis, Hertz, SIXT, Interrent, Firefly och EuropCar, samt lokala biluthyrningsfirmor. För att kunna erbjuda billiga bilhyror har vi på Escapeaway valt att samarbeta med AutoEurope när det gäller bilhyra på Amalfikusten. AutoEurope är kända för att ge sina kunder bra service och låga priser. I samarbete med AutoEurope har vi dessutom valt bort flera uthyrningsföretag vilka i och för sig är kända för låga priser men även för mycket dålig service.

Du kan läsa mer om AutoEurope biluthyrning här

Priser

De priser på bilhyra på Amalfikusten som du ser i sökmotorn här hos Escapeaway är inklusive alla obligatoriska försäkringar och fri körsträcka. Därmed kan du tryggt köra vart du vill längs Amalfikusten utan att behöva tänka på kilometeråtgången. Vid bokning av din hyrbil har du naturligtvis möjlighet att välja bland bilar i olika prisklasser och eventuellt komplettera med extra försäkring eller extrautrustning.

Försäkringar: 

Fri körsträcka: Som tidligare nämnt är alla bilar du hyr på Amalfikusten inklusive fria kilometer

Bränsle Full tank – tom tank

Extrautrustning

Typer av hyrbilar

I kraft av vår samarbete med AutoEurop på Amalfikusten kan vi erbjuda dig ett stort urval av hyrbilar. Som utgångspunkt är hyrbilarna indelade i olika kategorier vilket framgår av översikten i sökmotorn. På Amalfikusten kan du bland annat hyra bilar av bilmärken som Fiat, Peugeot, Renault och Audi, vilka finns i flera olika kategorier. Vill du hitta den billigast möjliga hyrbilen till din semester så hittar du ett brett urval i Mini- och Economy kategorierna. Där hittar du till exempel modeller som Fiat Punto Evo och Ford Fiesta. Reser du till Amalfikusten med hela familjen eller med en större grupp vänner är det lämpligt att utnyttja något bra erbjudande på en större hyrbil. Hos Escapeaway kan du till exempel hyra en minivan med plats för sju personer. En bilsemester ger även möjlighet till en unik körupplevelse. Hyr till exempel en cabriolet eller en sportbil. Hos AutoEuropa kan du till exempel välja en Mini Cooper S Cabriolet eller en Fiat 500 Open Rooftop, som båda är lätta att hantera på de smala italienska vägarna och ger dig möjlighet att känna den varma vinden mot ditt ansikte.

Upplev Amalfikusten med bil

En hyrbil ger dig de bästa förutsättningarna för att få en upplevelserik semester på Amalfikusten. Bilen ger dig friheten att göra dagsutflykter i ditt eget tempo och till att göra spontana avstickare. Dra på upptäcktsfärd bland Amalfikustens kulturhistoriska sevärdheter, charmiga städer och glöm inte att stanna till för att betrakta den spektakulära utsikten. Här nedan får du ett par förslag till upplevelser med hyrbil på Amalfikusten.

Så här kan du resa till Amalfikusten med Escapeaway

Positano

Positano är enligt mångas mening Amalfikustens mest betagande stad. Här klänger de pastellfärgade husen sig fast på de branta klippsluttningarn som reser sig ur havet. Här får du räkna med att lämna din hyrbil då biltrafik i stort sett är förbjuden i den gamla kuststaden. Kommer du hit i bil bör du dessutom reserverat parkeringsplats i förväg.

Det är nästan bara skönt att få bli lite anfådd när man går runt på de branta gatorna mellan stadens restauranger, caféer och butiker. Passa på att besöka den gamla kyrkan Collegiata di Santa Maria Assunta, som räknas som stadens största sevärdhet. Eventuellt kan du fortsätta ner till en av Positanos stränder varifrån det bland annat finns möjlighet att åka båt ut till någon liten klippö eller isolerad bukt.

Pompeji

När du semestrar på Amalfikusten är det nästan en synd att inte besöka Pompeji om tiden tillåter. Staden blev år 79 efter Kristus begravd vid ett två dagar långt utbrott av vulkanen Vesuvius vilket i det närmaste har skapat en tidskapsel av det dagliga livet i Pompeji vid den tiden. Idag utgör utgrävningarna i området en enastående arkeologisk sevärdhet som du inte bör missa under en semester i denna delen av Italien om du är det minsta historiskt intresserad.

Neapel

Med en hyrbil tar du dig på en timme från Amalfikusten till Neapel och det är absolut en utflyktsmöjlighet du bör överväga. Den livliga storstaden bjuder på massor av upplevelser bland annat i form av ett vackert historiskt centrum som står med på UNESCOs världsarvslista. Du får heller inte missa möjligheten att äta en äkta pizza när du är där för Neapel är den stad som pizzan anses vara uppfunnen i. Gå eventuellt en tur under staden i de tunnlar som har skapats genom många hundra år av gruvdrift.

Detta är enbart några få förslag på utflykter du kan göra med hyrbil på Amalfikusten. Passa på att utnyttja hyrbilens flexibilitet genom att lämna allfartsvägarna och utforska de små dolda pärlorna av sevärdheter och mysiga ställen som Amalfikusten är så rik på.

Sorrento

Glöm inte att besöka Sorrento, som för övrigt är ett resmål som du också hittar hos Escapeaway. Sorrento är en charmig stad som ligger ut mot Neapelbukten. Från Amalfikusten har du bara några få kilometer till Sorrento, så du kan utan vidare göra en kvällsutflykt till Sorrento.

Mer information om bilhyra hos Escapeaway.

Ovanstående information om bilhyra på Amalfikusten är skriven som en vägledning och vi reserverar oss för eventuella fel eller ändringar i villkoren som ofta ändras hos de olika biluthyrningsföretagen. Vi hänvisar alltid till den aktuella informationen som framgår av villkoren på hyresavtalet. Har du frågor gällande hyra av bil på Amalfikusten är du välkommen att kontakta oss eller kundservice direkt hos AutoEurope.

>> Läs mer om bilhyra