Bed & Breakfast Amalfikusten

Upplev otroliga Amalfikusten på ett Bed & Breakfast i Italien

Upplev den otroliga skönheten från ett mysigt Bed & Breakfast på Amalfikusten, där du bor i hemtrevliga omgivningar och har en bra utgångspunkt för spännande utflykter.

Världens vackraste kuststräcka

På Amalfikusten, som med rätta kallas en av världens vackraste kuststräckor, kan du se fram emot en semester med oslagbara utsikter, och nya kulturella upplevelser i vackra kuststäder som Ravello, Amalfi och Positano. När du bor på ett Bed & breakfast på Amalfikusten har du en lugn bas att komma tillbaka till för att låta dagens intryck sjunka in och njuta av den speciella atmosfär som härskar i denna del av Italien.

När du bor på ett Bed & Breakfast, kommer du att upptäcka hur mycket lättare det är att komma i kontakt med de lokala invånarna. Inte minst kommer dina värdar vara behjälpliga med tips på utflykter längs Amalfikusten, som du kanske inte kan hitta i guideböckerna. Om du behöver några dagar för att bara släppa alla måsten och koppla av, finns det inte många bättre ställen att göra det på ån på terrassen med en god bok.

Upplevelserik semester på Amalfikusten

De flesta som reser till Amalfikusten på Sorrento-halvön önskar att få spendera tid i en eller i flera av de små idylliska fiskebyarna som på några ställen smyger sig upp för bergssidorna. I den bildsköna kustbyn Positano, som har ryktet om att vara en av de mest exklusiva på kuststräckan, kan du till exempel både promenera runt på de stämningsfulla, branta gatorna, besöka kulturhistoriska sevärdheter och slappna av på stranden vid det azurblå havet.

I Positano, Amalfi och de andra städerna bör du heller inte missa möjligheten att njuta av de lokala köken, där många av rätterna naturligtvis är baserade på färsk fisk och skaldjur. På restaurangerna kan du samla ny energi efter en dag spenderad på en av de vackra vandringslederna som förbinder kuststäderna. Alla härligheter kan du eventuellt skölja ner med ett vin från en av de många lokala vinproducenterna i området.

När du bor på ett Bed & Breakfast är det också lätt att fråga om tips från värdarna var du kan hitta flera bra, men okända restauranger, som är värda ett besök. För trots Amalfikustens popularitet är det nämligen fortfarande möjligt att hitta små rustika landsbyar som glöms bort av de flesta turister, men som kan ge en möjlighet att uppleva det mer autentiska Italien.

>>> Hitta fler semesterbostäder på Amalfikusten här.

Handplockade Bed & Breakfast

Det finns således massor att utforska längs den berömda kuststräckan, som då det begav sig också imponerade skandinaviska storheter som H.C Andersen. Lägger du dessutom till intressante utflyktsmål som vulkanen Vesuvius och Pompei samt den blå grottan på ön Capri, så förstår du säkert varför många kommer tillbaka år efter år efter år till denna del av Italien.

Ska du åka till ett Bed & Breakfast på Amalfikusten på din nästa semester? Använd sökfältet här ovanför för att hitta ditt boende i Italien. Alla semesterbostäder är noga utvalda så att det är ett riktigt sammanhang mellan pris och kvalitet. Har du frågor eller behöver hjälp för att hitta rätt semesterbostad för just dig är du naturligtvis mer än välkommen att kontakta oss innan du bokar.

>>> Läs mer om Bed & Breakfast i Italien här.