Rundresor i bil

Njut av friheten på en resa runt i Italien med bil

En resa där du upplever mer och där du är din egen reseguide samt där du kan utforska varje litet hörn av Italien och göra ett snabbt stopp vid en vacker utsiktspunkt, en liten kyrka eller medeltida landsby när det passar dig – ja, om det låter bra ska du överväga att låta Escapeaway hjälpa dig med att leva ut ditt italienska äventyr med en rundresa i bil.

Att bila runt i Italien i sitt eget tempo och låta Toscanas och Umbriens böljande landskap glida förbi bilrutan, att stanna i en liten bergsby och dricka en espresso i skuggan på torget och få sitt tålamod prövat när en flock får ska korsa vägen framför bilen – och att utnyttja en sådan rolig situation till att få taget några trevliga foto. Eller kanske stanna vid en bergssluttning som lockar med en fantastisk panoramautsikt över havet eller vinmarkerna. Bergskörning mellan Alpernas toppar i Piemonte och ett äventyr ner genom Ligurien med bergen till ena sidan och det sköna Medelhavet till den andra. Italien är bilsemester när det är som bäst.

Landet är nämligen skapat till att bli upptäckt med en rundresa i bil. Det pittoreska och ständigt skiftande landskapet blir en central del av din semesterupplevelse och du kommer glädja dig till nya upplevelser varje dag. En rundresa är först och främst frihet då du inte bor på samma hotell, utan får nya upplevelser hela tiden. Därför behöver du inte ta hänsyn till hur långt bort de spännande sevärdheterna eller städerna ligger. Du ska endast planera din rutt på så vis att du kan nå att se att det du gärna vill, samtidigt som en skön hotellsäng väntar på de ställe där du gärna gör ett längre stopp. Escapeaway hjälper dig gärna med att planera eller optimera resan för dig utifrån dina önskemål.

Populära rundresor och rutter med bil

Her har vi samlat ett par av de rundresor i bil vi kan rekommendera och som är bland dem mest populära rundresorna i Italien hos våra gäster:

Toscana och Umbrien – vingårdar, solid italiensk mat, böljande landskap, stränder, skog och medeltidsstäder. Här upplever du hjärtat av Italien.

Piemonte och Ligurien – gourmetmat, Alperna, sjöar, klippkust, historiska städer och färgglada kuststäder. Detta västra hörn av Norditalien hör till landets vackraste.

Rom och Amalfikusten – kombinera storstadssemester i den Eviga Staden där konst, kultur och arkitektur står i världsklass med badsemester och naturupplevelser på den magnifika Amalfikusten.

Oavsett vilka italienska regioner du vill utforska på din rundresa i bil rekommenderar vi att sätta god tid åt. En rundresa ska njutas och det ska gärna finnas extra tid så ni har möjlighet att stanna och hoppa av bilen när du fått syn på en oväntad utsiktsplats vid väggrenen.

Information om bilhyra till din rundresa

Det är enkelt att hyra bil i Italien och du finner alla de stora hyrbilsföretagen i samtliga italienska flygplatser och större städer. Ett tips när du planerar din rundresa är att hämta hyrbilen på en flygplats och lämna den i en annan, på så vis sparar du mycket bilkörning fram och tillbaka. Det förutsätter naturligtvis också att du bokar flygbiljetter till olika flygplatser, vilket är enkelt, framför allt hos de många lågprissällskap som flyger till Italien. Kom ihåg att hyra en bil med fria mil och inklusive alla viktiga försäkringar. Sist men inte minst är det alltid en fördel att hyra en bil med gott om plats för bagage, inte minst om du tänker besöka en och annan vingård och vill köpa en massa gott med hem. Oavsett om du bokar bilhyra till en rundresa eller ska bo på samma ställe under hela semestern ska du alltid läsa bokningsreglerna ordentligt igenom.

Få mer information om bilhyra i Italien