Bilhyra på Venedigs flygplats

Information om Venedigs fygplats

Vendigs flygplats ligger endast 12 km från den världsberömda kanalstaden, vilket bidrar till att flygplatsen är en av de mest trafikerade i Italien. Ska du spendera semestern i Venedig, eller på ett av alla de attraktiva resmålen i norra Italien, är en hyrbil ett sätt att ta dig från flygplatsen. Venedig flygplats, som lokalt kallas Aeroporto di Venezia Marco Polo, ligger bra placerat om du t.ex. ska på badsemester vid den härliga kuststräckan norr om Venedig. Likaså är bland annat den vackra Gardasjön inom kort räckvidd från flygplatsen. En hyrbil gör det naturligtvis inte bara lätt att ta sig från flygplatsen till semesterbostaden, utan ger också en stor frihet och flexibilitet under semestern då du vill ge dig iväg på spännande utflykter för att uppleva sevärdheterna i Veneto och i grannregionerna. 

>>> Här hittar du mer information om Venedigs flygplats.

Biluthyrningsbolag på Venedigs flygplats

Urvalet av bilurhyrningsbolag på Venedigs flygplats är en blandning av stora, internationella företag och mindre, italienska uthyrare. Du hittar således många av världens främsta biluthyrningsbolag som Avis, Europcar och Hertz, och  många av dessa erbjuder en stor variation av bilar, från små, billiga minibilar till stora, rymliga minibussar.

Reservation

Om du vill vara säker på att du får den rätta bilstorleken till de bästa priset, är det i regel en bra idé att boka bilen på venedigs flygplats i förväg. På det viset kan du i lugn och ro beställa evemntuell extrautrustning som du kanske har behov av, som t.ex. ett barnsäte och en GPS.

>>> Billig biluthyrning i Italien - sök online här. 

Avhämtning

Om inget annat är avtalat, ska du vända dig till det uthyrningskontor där du hyrt bilen online, när du landat och kommit ut i ankomsthallen. Här får du nycklarna till din hyrbil och personalen kommer se till att du hittar din bil som normalt är pakerad i närheten. Du ska följa skyltarna mot "Short Stay" och P2.

Avstånd från Venedigs flygplats

Från flygplatsen råder följande avstånd:

  • Bardolino: 158 km - 1 timme och 40 minuter
  • Vicenza: 81 km - 58 minuter
  • Padova: 48 km - 46 minuter
  • Verona: 128 km - 1 timme och 23 minuter*

*Körtid är estimerad utan trafik.>> Läs mer om bilhyra