Bilhyra på Rom Fiumicino flygplats

Se aktuella priser på hyrbilar - välj Fiumicino flygplats, skriv in datum och tryck "sök bil"

Jämför priser på bilhyra på Rom Leonardo da Vinci International Airport Fiumicino och i alla andra städer och flygplatser i Italien. Du hittar priser i ovanstående sökmaskin från Auto Europe, från utvalda biluthyrningsbolag på Fiumicino flygplats. Läs också goda tips och råd generellt om bilhyra i Italien.

Hyra bil med Auto Europe i Italien

Hos Escapeaway är vi specielister på semesterbostäder och hotell i Italien, och inte på bilhyra. Därför har vi ett samarbete med Auto Europe när det gäller biluthyrning. Alla frågor om hyra av bil i Rom, och alla andra resemål, ska därför riktas direkt till Auto Europe. Var uppmärksam på, att informationerna här på sidan är vägledande och att vi alltid hänvisar till de aktuella informationerna och villkoren som du hittar i hyresvillkoren i sökmaskinen.

Läs med om biluthyrning med Auto Europe i Italien genom att klicka på nedanstående länk. Här hittar du också mer information samt kontaktuppgifter.

>> Information om biluthyrning i Italien

 

Bilhyra på Rom Fiumicino flygplats

Information om Fiumicino flygplats

Rom Fiumicino flygplats är Italiens största och för miljoner resenärer inkörsporten till den italienska huvudstaden. Flygplatsen är dock också en bra utgångspunkt för dig som ska vidare till en semesterbostad i en av de andra städerna i Lazio-regionen. Om så är fallet, är en hyrbil perfekt då du med egen bil också får fler möjligheter att åka iväg på spännande utflykter under semestern.

>> Hitta mer information om Fiumicino flygplats i Rom här

Biluthyrningsbolag på Rom Fiumicino flygplats

Inte överraskande betjänas Italiens största flygplats av en rad av världens stora internationella biluthyrningsbolag, som Avis, Budget, Hertz och Sixt. Därtill kommer fler nationella uthyrare, som också kan erbjuda bra bilar och priser. Det stora utbudet innebär, att du har alla möjligheter till att finna en hyrbil i precis rätt storlek, som passar bäst till dina behov. Hos de flesta sällskap kan du hyra allt från mindre personbilar till större minibussar med plats för en stor familj.

Hos Escapeaway har vi valt att visa priser och lediga hyrbilar i sökmaskinen, från biluthyrningsbolag som vi själva nyttjar då vi hyr bil i Rom. Vi har därmed försökt att svartlista de värsta lågprisbolagen som är kända för dålig service och har många klagomål.

Reservation

Även om det finns många biluthyrare på Rom Fiumicino flygplats, är det generellt en bra idé att betälla bilen redan hemifrån. Först och främst säkrar du därmed, att det kommer stå en ledig bil och vänta på dig vid ankomst, med det ger dig dessutom också bättre möjlighet att i lugn och ro jämföra priser på den önskade biltypen. Har du behov av extrautrustning, som t.ex. barnstol eller en GPS, är det också bra att reservera dett på förhand.

Avhämtning

Det finns skyltar i ankomsthallen mot biluthyrningsbolagens parkeringshus (Torre Uffici 2), som är sammankopplat med terminalerna via gångtunnlar. Om inget annat är avtalat, ska du gå till din biluthyrare för att få nycklarna till din bil. Personalen kommer sedan visa dig vidare till din bil, som normalt är parkerad nära intill.

Avstånd från Rom Fiumicino flygplats

Flygplatsen ligger nära motorvägen A91, som förbinds med ringvägen runt Rom, Grande Raccordo Anulare. I egen bil är det därför lätt att fortsätta resan vidare från flygplatsen till din semesterbostad i Lazio eller närliggande regioner. Från flygplatsen gäller följande avstånd:

  • Rom: 32 km - 40 minuter
  • Terracina: 116 km - 1 timmer och 30 minuter
  • Viterbo: 104 km: 1 timmer och 29 minuter
  • Sperlonga: 133 km - 1 timmer och 47 minuter
  • Rom Ciampino flygplats - cirka 30 minuter

*Körtid är estimerad utan trafik. 

Många väljer också att nyttja flygplatsen när de ska spendera semestern på Amalfikusten eller i Sorrento - här kan du beräkna cirka 3 timmars bilfärd, beroende på de lokala trafikförhållandena.

Du kan läsa mer om området runt Fiumicino här

>> Läs mer om bilhyra