Bilhyra på Palermo flygplats

Se aktuella priser på hyrbilar - välj Palermo flygplats, skriv in datum och tryck "sök bil"

Jämför priser på bilhyra på Palermo flygplats och i alla andra städer och flygplatser i Italien. Du hittar priser i ovanstående sökmaskin från Auto Europe, från utvalda biluthyrningsbolag på Palermo flygplats. Läs också goda tips och råd generellt om bilhyra i Italien.

Hyra bil med Auto Europe 

Hos Escapeaway är vi specialister på semesterbostäder och hotell på Sicilien, och inte på bilhyra. Därför har vi ett samarbete med Auto Europe när det gäller biluthyrning. Alla frågor om hyra av bil på Palermo flygplats, och alla andra resemål, ska därför riktas direkt till Auto Europe. Var uppmärksam på, att informationerna här på sidan är vägledande och att vi alltid hänvisar till de aktuella informationerna och villkoren som du hittar i hyresvillkoren i sökmaskinen.

Läs med om biluthyrning med Auto Europe i Italien genom att klicka på nedanstående länk. Här hittar du också mer information samt kontaktuppgifter.

>> Information om biluthyrning i Italien

Bilhyra på Palermo flygplats

Information om Palermo flygplats

Om du enkelt vill ta dig vidare efter att du har landa tpå Palermos flygplats, finns det många fördelar med en hyrbil. Flygplatsen vid Siciliens största stad ligger nära motorvägen, som snabbt tar dig vidare mot din semesterbostad. En hyrbil är dessutom en möjlighet att uppleva denna vackra Medelhavsö i ditt eget tempo utan att behöva tänka på att passa tidtabeller eller hitta förbinderlser med offentlig transport. Information om flygplatsen och bilhyra i Palermo är vägledande och vi hänvisar alltid till den information som står i ditt kontrakt med biluthyrningsbolaget när du beställer din hyrbil - det gäller oavsett vilket bolag du väljer.

>>> Läs mer om Palermos flygplats här

Biluthyrningsbolag på Palermos flygplats

Önskar du att fortsätta semestern från flygplatsen i en hyrbil, har du ett brett utbud av biluthyrningsbolag att välja emellan - både internationella bolag som Hertz, Budget och Europcar, men också flera mindre, lokala uthyrare. Hos de flesta bolagen kan du hitta bilar i alla storlekar, allt från små personbilar till rymliga minibussar.

På Escapeaway har vi valt att visa priser och lediga hyrbilar i sökmaskinen, från biluthyrningsbolag som vi själva nyttjar då vi hyr bil på Sicilien. Vi har därmed försökt att svartlista de värsta lågprisbolagen som är kända för dålig service och har många klagomål, t.ex. Firefly, GoldCar och Rhodium biluthyrning. Du kanske därför kan hitta hyrbilar som är billigare än i ovanstående sökmaskin, men vi rekommenderar att du hyr en bil från ett erkänt biluthyrningsbolag.

Reservation

Vill du försäkra dig om att det finns en ledig bil till dig på Palermos flygplats, rekommenderar vi dig att du beställer hyrbilen hemifrån. Då har du också bättre chans att hitta en hyrbil i precis den kategori som passar bäst till dina behov. Dessutom kan du boka på extreutrustning som GPS och barnsäten i samband med bokningen.

Avhämtning

Om inget annat är avtalat, ska du vända dig till ditt uthyrningsbolags kontor i ankomsthallen för att få nycklarna till din hyrbil. Personalen kommer sedan att visa dig till din bil, som normalt är parkerad i närheten. Aktuell information om avhämtning och avlämning ska alltid framgå i ditt kontrakt.

Avstånd från Palermo flygplats

De senaste åren har det skett betydliga förbättringar på vägarna på Sicilien, särskillt motorvägsnätet har gjort det lättare att ta sig runt på ön. Från flygplatsen råder följande avstånd:

  • Palermo: 35 km - 37 minuter
  • Trapani: 84 km - 56 minuter
  • Catania: 257 km - 3 timmar och 17 minuter
  • Sciacca:119 km - 1 timme och 20 minuter

*Körtid är estimerad utan trafik

Som tidigare nämnt, är Palermo en perfekt utgångspunkt för att uppleva den västra och norra delen av Medelhavets största ö. Här på In-Itaia kan läsa mycket mer om resmålen på Sicilien och få tips till utflykter i din bil - och naturligtvis läsa våra personliga beskrivningar av mer än 300 hotell, semesterbostäder och villor som du hittar i vår katalog på Sicilien. 

>> Läs mer om bilhyra