Bilhyra på Bologna flygplats

Se aktuella priser på hyrbilar - välj Bologna flygplats, skriv in datum och tryck "sök bil"

Jämför priser på bilhyra på Bologna flygplats, och i alla andra städer och flygplatser i Italien. Du hittar priser i ovanstående sökmaskin från Auto Europe, från utvalda biluthrningsbolag på Bologna flygplats. Läs också goda tips och råd generellt om bilhyra i Italien.

Hyra bil med Auto Europe 

Hos Escapeaway är vi specielister på semesterbostäder och hotell i Italien, och inte på bilhyra. Därför har vi ett samarbete med Auto Europe när det gäller biluthyrning. Alla frågor om hyra av bil på Sicilien och alla andra resemål, ska därför riktas direkt till Auto Europe. Var uppmärksam på, att informationerna här på sidan är vägledande och att vi alltid hänvisar till de aktuella informationerna och villkoren som du hittar i hyresvillkoren i sökmaskinen.

Läs med om biluthyrning med Auto Europe i Italien genom att klicka på nedanstående länk. Här hittar du också mer information samt kontaktuppgifter.

>> Information om biluthyrning i Italien

Bilhyra på Bologna flygplats

Information om Bologna flygplats

Landar du på Bologna flygplats är det endast några minuters bilfärd in till centrum av den historiska regionshuvudstaden. Här finns tillräckligt med sevärdheter till flera dagars sightseeing, men vill du gärna uppleva andra delar av Emilia-Romagna, och eventuellt åka på utflykt till städer i grannregionerna, kan vi rekommendera dig att hyra en bil på Bologna flygplats. Genom att hämta ut din hyrbil redan på flygplatsen, slipper du bekymra dig om offentlig transport, och kan instället resa vidare till din semesterbostad i ditt eget tempo. Men en bil till din förfogan, har du de optimala förutsättningarna för att kombinera kultur- och naturupplevelser, och du kan själv bestämma om du vill spendera halva dagen med att utforska vacker kultur i de gamla städerna, för att på eftermiddagen besöka en av de långa och breda stränderna vid Adriatiska havskusten.

>> Information om Bologna flygplats

Biluthyrningsbolag på Bologna flygplats

På flygplatsens markplan hittar du många av de mest kända biluthyrningsbolagen. Du kan bland annat hyra bil från Hertz, Europcar, Maggiore, Sixt och Autovia. De breda urvalet betyder, att du nästan alltid kan hitta en bil som passar dina behov, oavsett om du vill ha en minibus till semestern med hela familjen, eller en liten, smart personbil till två.

Reservation

I teorin kan du bara gå fram till biluthyrningsbolagen på flygplatsen och hoppas på att det finns en ledig bil. Men framförallt under högsäsongen rekommenderar vi att beställa din hyrbil redan hemifrån. Då är du säker på, att det står en bil och väntar på dig, och chansen att få den till det billigaste priset är större. Här du dessutom behov av en specifik bil, eller extrautrustning som bilbarnstol och GPS, är det lättare att beställa detta i förväh.

>> Lär mer om hur du beställer din bil online här

Avhämtning

Om inget annat är avtalat, ska du vända dig till ditt biluthyrningsbolag på flygplatsen för att hämta ut nycklarna till din hyrbil. Personalen på biluthyrningskontoret kommer sedan hjälpa dig att dirigera dig till din bil, som oftast står parkerad i närheten. På Bologna flygplats står alla hyrbilar på P3.

Avstånd från Bologna flygplats

Du kan köra in till centrala Bologna på mindre än 20 minuter, men det är ännu kortare väg till motorvägspåfarten, vilken ger dig en snabb förbindelse till resten av regionen. Från flygplatsen gäller följande avstånd:

  • Modena: 41 km - knappt 45 minuter.
  • Ferrara: 53 km - knappt 45 minuter.
  • Parma: 95 km - ca. 1 time.
  • Piacenza: 150 km - ca. 1 timme och 30 minuter.
  • Ravenna: 87 km - ca. 1 timme

*Körtid är estimerad utan trafik.

Hotell eller semesterlägenhet i Catania 

Escapeaway är specialist på att arrangera resor till Italien, där du bor i utvalda semesterlägenheter, villor eller på hotell. Oavsett om du hyr en bil eller kör själv till Italien, hjälper vi dig gärna med att hitta en semesterbostad till din storstadssemester i Bologna, eller på ett av de många andra resmålen i regionen Emilia Romagna, som uppfyller dina krav. Av andra resmål i Emilia Romagna kan bland annat nämnas Modena och Ferara. Klicka på nedanstående länk, här hittar du beskrivningar av alla semesterbostäder, hotell-recensioner, tips på utflykter med eller utan bil, och annan nyttig information.

Sök billigaste pris på hotell eller semesterlägenhet till din semester i Bologna>> Läs mer om bilhyra