Hyrbil i Italien - jämför priser på billig bilhyra

Italien upplevs bäst med bil, framför allt om du vill se de mest outforskade hörnen av landet under din resa - utan att spendera halva dagen med kollektivtrafik. Läs om billig biluthyrning i Italien och boka din hyrbil online.

Beställ din hyrbil i Italien, men läs först dessa goda råd om biluthyrning

 • Vi rekommenderar att du alltid bokar en hyrbil hos ett känt uthyrningsbolag, som t.ex. Avis, Hertz, SIXT och Europcar. Du hittar dem alla i ovanstående sökmaskin.
 • Lågprisbolag som t.ex. Goldcar och Rhodium kan vi inte rekommendera, även om de ofta har de lägsta priserna. Det finns en orsak till att de är billiga och har många klagomål. Hos Escapeaway har vi svartlistat de värsta biluthyrningsbolagen i sökmaskinen.
 • Läs alltid noga igenom hyresavtalet innan du bokar din bil. Du hittar aktuella hyresvillkor i sökmaskinen från Auto Europe.
 • Se till att du har rätt försäkringar, och kontrollera om du täckas av din reseförsäkring eller hemförsäkring, innan du beställer extra försäkring.
 • Få svar på dina frågor om bilhyra i Italien i FAQ - ofta ställda frågor - om bilhyra 
 • Escapeaway förmedlar uteslutande hyrbilar genom Auto Europe, därför ska samtliga förfrågningar rörande biluthyrning ställas till Auto Europe

Kontakt och information om Auto Europe

 • Auto Europe har en kundservice som är öppen 24 timmar om dygnet, året runt. Kontaktinformation framgår av din voucher från Auto Europe.
 • Auto Europe, som har europeiskt huvudkontor i München, har också svensk kundservice som du kan nå på telefonnummer 020 888 527 eller 020 888 528 (från mobil)
 

  Biludlejning i Italien

  Bilsemester till Italien

  Vill du istället uppleva Italien i din egen bil så hittar du tips och råd i vår artikel om en bilsemester till Italien här.

  Det kan vara ytterst praktiskt att ha en hyrbil under din vistelse i Italien, om nu resan inte går till en storstad som Rom eller Venedig, eller om du kör din egen bil ner genom Europe. I ovanstående sökmaskin kan du jämföra priser och lediga hyrbilar i Italien från mer än 500 olika biluthyrningsbolag. Du hittar hyrbilar i alla flygplatser i Italien, samt i de större städerna. Observera att du inte inte hyr bil genom Escapeaway, utan via Auto Europe, som är en av världens största förmedlare av billiga hyrbilar. Vi rekommenderar alltid, att du läser igenom hyresvillkoren noga, oavsett om du hyr bil in Italien via Auto Europe eller via en annan förmedlare, t.ex. CarTrawler. Kom också ihåg att försäkra dig om vad som ingår i hyran, t.ex. gratis avbeställning, fria kilometer och bensinpolicy. 

  Tips och råd om biluthyrning

  Vi kan inte säga det ofta nog: tänk dig för innan du hyr bil i utlandet! Se till at hyra med full tank både vid avhämtning och avlämning, se till att teckna de nödvändiga försäkringarna hemifrån, och se över din reseförsäkring då den ofta inte täcker biluthyrning. Undvik att hyra de billigaste bilarna från okända sällskap - det finns en anledning till att de är billigare än stora kända sällskap som till exempel Hertz, Avis, SIXT, EuropCar och Maggiore för att bara nämna några.

  Vill du har fler goda råd om att hyra bil i Italien så kan du läsa mer hos Motormännens Riksförbund egenom att klicka här eller i  ofta ställda frågor om biluthyrning hos Auto Europe

  Biluthyrning till skidsemestern i Italien

  Italien besöks bäst med bil, framför allt om du vill se de mest orörda (och dämed oframkomliga) delarna av landet under din resa utan att använda halva eller hela dagar på allmänna transporter.

  Hos Escapeaway har vi undersökt vad det finns för möjligheter och du kan använda ovanstående sökformulär för att hitta rätt hyrbil i Italien. Vi har valt att hänvisa till den på grund av användarvänligheten i deras webblösning och deras attraktiva priser som inte kompromissar med önskemålet om att vara lika väl täckt försäkringsmässigt som här hemma. Du kan till och med - och det rekommenderar vi varmt - helt slippa självrisken genom att betala ett litet tillägg till din försäkring. På så sätt slipper du obehagliga överraskningar och extra räkningar om du skulle få en rispa i lacken, köra in i någon annan eller på annat sätt vålla skada på fordonet.

  Generellt om biluthyrning i Italien

  Vill du spendera mest möjliga tid av din semester i Italien, är det ett perfekt val att flyga till Italien, istället för att köra dit själv. Väljer du sedan att hyra en bil på semestern, är alla förutsättningar uppfyllda, för en upplevelserik resa till Italien. Med egen bil är det lättare att åka på utflykter från våra gömställen och du har samtidigt friheten att göra spontana avstickare framför att följa de stora turiststråken. När du beställer din resa med flyg till Italien här hos Escapeaway, är det enkelt att hitta den billigaste hyrbilen från de mest erkända uthyrningsbolagen. I sökmaskinens andra steg, har vi gett dig möjligheten att välja precis den hyrbil som bäst uppfyller dina behov. Alla hyrbilspriser är inklusive lagpliktiga försäkringar och fira kilometer, om inte annat står angivet.

  Biluthyrningsbolag i Italien

  Oavsett om du föredrar att beställa din hyrbil med avhämtning direkt i flygplatsens ankomsthall, eller från ett uthyrningskontor i Italien, kan du i sökmaskinen här på Escapeaway välja mellan hyrbilar från en lång rad internationella uthyrningsbolag, som t.ex. Avis, Hertz, Eurocar, Interrent, Firefly och EuropCar - samt en rad mindre, lokala biluthyrningsbolag. För att kunna erbjuda dig den billigaste hyrbilen i Italien, har vi på Escapeaway ingått ett samarbete med Auto Europe. Det är en biluthyrare som är känd för att erbjuda bra service och ha låga priser. Vi har dessutom utnyttjat deras kännedom om den italienska hyrbilsmarknaden, genom att välja bort många av de uthyrningsbolag som är kända för sina låga priser, men också för sin lika låga service.

  Flygplatser

  Italien har flera, större internationella flygplatser, och allt efter vilken del av Italien du önskar att besöka, har vi valt flygplatser som ligger nära. Oavsett vilken flygplats du ankommer till, kommer du ha möjligheten att hämta ut din bil här. En fördel med att beställa din hyrbil på förhand, är att du därmed har störst chans att få ett bra pris, och precis den hyrbil du önskar. Den största fördelen är dock att du med ro i själen, kan resa till ett ställe, och veta att det står en bil redo och väntar på dig i ankomsthallen på flygplatsen.

  Leonardo da Vinci Airport i Rom

  Leonardo da Vinci Flygplats i Rom, också kallad Fiumicino, är Italiens största flygplats, som årligen hanterar över 36 miljoner resenärer. Den är en stor, modern flygplats med 4 terminaler, som nyttjas av ett brett utbud stora som små flygbolag. Från Sverige och Danmark har i skrivande stund bland annat easyJet, Norwegian och SAS förbindelser med flygplatsen. Du hittar flygplatsen under koden FCO.

  Ciampino flygplats i Rom

  I jämförelse med Leonardo da Vinci flygplats, är Ciampino flygplats vid Rom en mini-flygplats, som endast nyttjas av ett par miljoner resenärer på årsbasis. Att de  likväl kan vara intressant för resenärer från Skandinavien, skylls bland annat på att Ryanair har sin bas här. Du hittar Ciampino under flygplatskoden CIA.

  Neapel flygplats

  Napoli flygplats, som du hittar under flygplatskod NAP i sökmaskinen, ligger cirka 6 km norr om Napoli - huvudstaden i regionen Campania. Från Skandinavien är det för nuvarande endast SAS som flyger direkt till Napoli under sommarmånaderna.

  Priser på hyrbil

  Priserna på bilhyra i Italien, som du ser i sökmaskinen här hos Escapeaway, inkluderar alla de lagpliktiga försäkringarna samt fria kilometer, om inget annat anges vid beställning. Det betyder att du kan åka på bilsemester i Italien utan att behöva oroa dig för kilometerförbrukning. Vid beställningen av din hyrbil har du naturligtvis möjlighet för att välja bilar i olika prisklass och eventuellt addera extra försäkringar och utrustning.

  Typer av hyrbilar

  Tack vare det goda samarbetet med Auto Europe i Italien, kan Escapeaway erbjuda dig ett stort urval av hyrbilar. Som utgångspunkt är hyrbilarna du ser i översikten uppdelade i kategorier. I Italien inkluderar de olika kategorierna normalt sätt bilmärken som Fiat, Peugeot, Renault och Audi. Här du endast behov av att hitta billigast möjliga hyrbil till din semester, är det nog mest intressant att titta på Mini- och Economy-kategorierna där det finns ett brett urval av prisvänliga bilar, såsom Fiat Punto Evo och Fort FIesta.

  Är ni en större grupp som reser tillsammans till Italien, är det naturligtvis en större hyrbil ni behöver. Hos Escapeaway kan du t.ex. välja att hyra en minivan med plats till sju personer. Sist men inte minst, är en hyrbil en möjlighet att krydda semester med en unik körupplevelse. Nyttja eventuellt alla soltimmar i Italien genom att njuta av vädret från en Cabriolet eller en Fiat 500 Open Rooftop, som både är lätta att köra och samtidigt tillför din bilsemester lite extra krydda.

  Trafikregler i Italien

  Italien har ett omfattande nätverk av motorvägar och vägar, som gör det möjligt att nå i stort sätt alla städer och sevärdheter med din hyrbil. Ska du på bilsemester i Italien, är det viktigt att vara uppmärksam på lokala trafikregler och förhållanden. Här nedan hittar du några av de viktigaste saker att hålla ett vaket öga efter, när du ger dig ut på de italienska vägarna. I Italien gäller samma grundläggande trafikregler för bilkörning som i Sverige. Man kör exempelvis på höger sida, och kör om på vänster, du får inte prata i mobilen under körning osv.

  Men om det är den första gången du befinner dig på de italienska vägarna, kan trafiken till en början uppfattas mer rörig, än du är van vid från Sverige. Efter ett tag kommer du dock att upptäcka, att det som först uppfattades som kaotiskt, i högre grad är uttryck för en mer flexibel bilkörning, med fler oskrivna regler än i Sverige, där var enskild bilist ofta håller hårt på sin rätt. I Italien kan du därför märka att du ges plats att glida ut i även den tjockaste trafiken, och du förväntas ge plats till andra i liknande situationer.

  Hastighetsbegränsningar

  Motorväg: 130 km/h 
  Landsväg: 90/110 km/h
  I stadsmiljö: 50 km/h

  Har du haft ditt körkort mindre än 3 år, ska du vara uppmärksam på att du i Italien får köra högt 90km/h på landsvägar och 100 km/h på motorvägar.

  Säkerhetsbälte och bilbarnstol

  Liksom här hemma, är det i Italien lag på att använda bilbälte både i fram- och baksätet. Barn ska således också vara fastspända i godkänd säkerhetsutrustning, som passar till barnens ålder, storlek och vikt, precis som här hemma. Barn under 12 år får inte sitta i framsätet, med mindre att de här kan använda ett passande bilbältesystem.

  Säkerhetsutrustning

  I Italien är det, liksom i många andra europeiska länder, lagpliktigt att ha en säkerhetsväst med i bagageutrymmet. Du ska sätta på dig säkerhetsvästen om du måste befinna dig i vägrenen av en motorväg (autostrada) eller utanför bilen.

  Miljözoner i Italien

  Det finns en del betalningsvägar i Italien, däribland de flesta motorvägar, så var uppmärksam på skyltar som markerar detta. Därutöver har man i Italien, i de flesta städer, infört en så kallad miljözon för att begränsa trafiken i centrum. Håll utkik efter skyltar med texten Zona Traffico Limitato, som markerar körförbudet. Det är de lokala myndigheterna som administrerar miljözonerna, vilket medför att reglerna kan variera från stad till stad. Som utgångspunkt kan du förvänta dig att förbudet gäller mellan klockan 08:00 och 18:00. I motsättning till det system som vi känner till från Tyskland, är det i Italien inte möjligt att köpa ett miljömärke till städerna. Ligger ditt hotell inom en miljözon är det dock möjligt att hotellet kan hjälpa dig med tillåtelse. 

  Upplev Italien med bil

  Att nämna alla de sevärdheter du kan uppleva på en semester med hyrbil i Italien, är nästan omöjligt, och det är inte konstigt att vi svenskar återvänder till Italien år efter år, för att utforska nya områden och sevärdheter. Här nedan för du förslag till bara några av alla de möjligheter för upplevelser med hyrbil i Italien.

  Utflykt till Toscana

  Har du en bil till ditt förfogande, utvidgas möjligheterna för spännande dagsutflykter i Italien avsevärt. Toscana är till exempel perfekt att utforska i bil, då du har möjligheten att både besöka kända städer och sevärdheter, men också för att göra en avstickare till alla de små, dolda skatterna som denna region också bjuder på. Bara gastronomin i Toscana är gör hela resan värd. Därutöver kan det också rekommenderas att nyttja hyrbilen till att åka och besöka städer som Siena, San Gimignano och Florens, vilka alla bjuder på enastående arkitektur.

  >> Läs om bilsemester i Toscana här

  Amalfikusten

  Längre söderut liggen en annan av Italiens stora sevärdheter, som du lätt kan besöka om du har en hyrbil: Amalfikusten. Amalfikusten är det perfekta resmålet för en romantisk semester, där ni med utgångspunkt på ett av våra boenden kan utforska denna unika kuststräcka full av pittoreska städer och betagande utsikter. Vill du uppleva det bästa av Amalfikusten, är en hyrbil också en möjlighet att att åka på en rundresa, där du under vägen bor på handplockade smultronställe, "hideaways".

  >>  Läs mer om bilsemester på Amalfikusten

  Detta är endast ett par idéer till en semester med hyrbil i Italien. Kom också ihåg att nyttja chansen att med din hyrbil lämna de stora vägarna och åka iväg på spontana äventyr för att hitta dolda pärlor och sevärdheter som Italien är så rik på.

  Mer information om bilhyra hos Escapeaway

  Ovanstående informationer om bilhyra i Italien är skrivna som en vägledning, och vi tar förbehåll för fel och ändringar då villkoren ofta ändras hos de olika biluthyrningsbolagen. Vi hänvisar alltid till de aktuella informationerna som framgår av hyresavtalet. Har du frågor gällande bilhyra i Italien är du varmt välkommen att kontakta oss eller kundservice direkt hos Auto Europe.

  >> Läs även om kör-själv semester till Italien här

  >> Läs mer om bilhyra