Bed & Breakfast i Italien

Övernatta på Bed & Breakfast i Italien

Hos Escapeaway hittar du ett brett urval av Bed & Breakfast i Italien, där du kan njuta av en semester i en hemtrevlig atmosfär och får bättre möjligheter att stifta bekantskap med lokalbefolkningen. Detta samtidigt som du naturligtvis har friheten att komma och gå som du vill under semestern. Många resenärer väljer precis detta semesterboende för att undvika stora hotell och resorts, och istället komma under huden på de lokala...

Vi rekommenderar att ni utnyttjar värdarnas gästfrihet och tar emot de goda råd som i stort sätt alltid följer med i samband med välkomst och inkvartering. Oftast är det de lokala som kan rekommendera bra utflyktsmål, läckra restauranger och kanske ge dig idéer om vart färden ska gå vidare.

Drömmer du om ett trevligt Bed & Breakfast i Italien?

I sökmaskinen överst här på sidan kan du både finna trevliga B&B centralt i stora kulturstäder som Rom, Florens och Venedig, där spännande sevärdheter står på rad inom gångavstånd, eller i lantliga omgivningar där lugn och ro präglar tillvaron samt den vackra naturen i högre grad är attraktionen.

När du bokar en vistelse på ett Bed & Breakfast i Italien hos oss vet du att alla semesterboende är handplockade och noga utvalda, så pris och kvalitet allting hänger ihop. Du ska bara själv arrangera transporten till Italien. Många väljer att bila själv, men det finns även flera goda möjligheter att finna billiga flygbiljetter till Italien. Boka din semestervistelse på ett av våra Bed & Breakfast i dag och se fram emot att uppleva det äkta Italien.

Kan du inte omedelbart hitta ett Bed & Breakfast som passar dina önskemål? Ring till oss på 040 60 60 499 och få tips och råd om möjligheterna. Vi är specialister på Italien och vägleder dig mer än gärna. Kom ihåg att vår vägledning är gratis för dig som kund.

Bed and Breakfast är en unik semesterupplevelse

Direkt översatt betyder Bed & Breakfast övernattning med frukost, men hur åtskiljer det sig från ett vanligt hotell eller en semesterlägenhet?

Tar du en titt i beskrivningarna av våra semesterbostäder i Italien ser du att Bed & Breakfast i Italien kan vara idylliska, gamla gårdar ute på landet, där man inrett charmiga rum och semesterlägenheter. Typiskt bor värdparet på stället eller i närheten som förutom att se till dina behov i vissa tillfälle fortfarande odlar jorden eller driver en restaurang på stället. Du finner även denna typen av semesterboende inrett i stadshus mitt i Italiens små och stora medeltidsstäder. Här utgör de en fin bas för att utforska sevärdheter till fots och inte minst uppleva stadens atmosfär.

Bed & Breakfast kännetecknas generellt med en mer avslappnad och familjär stämning där du får en större chans att komma lokalbefolkningen in på huden och uppleva äkta italiensk gästfrihet. Dina värdar vill från ert första möte få dig att känna dig som hemma och vara behjälpliga med tips till unika upplevelser i området.

>>> Hitta också Bed & Breakfast i Toscana - se här
>>> Hitta också Bed & Breakfast på Amalfikusten - se här
>>> Hitta också Bed & Breakfast vid Cinque Terre - se här
>>> Hitta också Bed & Breakfast vid Gardasjön - se här
>>> Hitta också Bed & Breakfast i Lucca - se här
>>> Hitta också Bed & Breakfast i Piemonte - se här
>>> Hitta också Bed & Breakfast på Sicilien - se här

Oavsett om du är på jakt efter en familjär eller en romantisk resa för två, lantlig idyll eller stadsstämning kan du använda sökfältet överst här på sidan till att finna goda Bed & Breakfast erbjudande i hela Italien. Vi har handplockat varje ställe på vårt program, och i våra beskrivningar kan du läsa mycket mer om faciliteter, omgivningar och dina värdar innan du bokar.

Italien som semesterland
Allt i Italien andas stil: språket, maden, modet och kulturen. Åk t.ex. på storstadssemeter till Rom med dussinvis av världskända sevärdheter att besöka, eller njut av en semester på landet, på en autentisk agriturismo. Det finns nog inget annat land som stjäler så många resenärers hjärtan, som Italien gör. Enligt vår mening, är ett uppehälle på ett Bed & breakfast det perfekta sättet att lära känna Italien. Överallt hittar du vackra museum och byggnader, från tidernas historia fram till moderna tid.

Rom toppar naturligtvis allt, men Florens, Toscanas huvudstad, är också som ett stort utomhusmuseum - känt som renässansens vagga, och medn en vidunderlig känsla av en "liten storstad". Eller varför inte ikoniska Venedig? En spännande stad ute i lagunen, där du kan segla på de gamla kanalerna i en romantisk gondol. Du hittar naturligtvis en rad Bed & Breakfast i Florens och Venedig hos oss.

Natur och aktiviteter
Om du tycker om dramatiska bergsområden, enorma sjöar och gröna, backiga landskap, så levererar Italien också detta. Regionen Toscana - Italiens hjärta - är berömd för sina slanka cypresser och pittoreska landsorter. Tycker du mer om cykling, så är Umbrien en favorit, liksom Gardasjöns kuperade bakomliggande landskap. På vintern åker många mot "Alpernas solsida" i Dolomiterna för att njuta av Europas bästa skidåkning - nästan med solgaranti. Och så måste vi ju nämna den storlående kustlinjen längs den Italienska Rivieran, något du bara inte får missa!

Att äta ute
Det italienska köket är känt för sina relativt enkla rätter merd härliga, färska råvaror som hämtas från det lokala torget under dagen, och sedan tillagas med kärlek (sent) om kvällen. Dessutom producerar italienarna många, fantastiska viner.

Varje Bed & Breakfast i Italien är en unik upplevelse i sig själv. Använda sökfunktionen över på sidan för att hitta det perfekta stället till dig och dina resekamrater - sedan är det bara att åka iväg!