Res till Italien på sol- och badsemester

Res till Italien på badsemester och lapa sol intill havet eller sjöarna

Vill du resa söderut för att bada så har vi här sammanställt några av de destinationer det underbara Italien har att erbjuda och de boenden vi kan erbjuda med närhet till havet eller sjöarna .

Boendena ligger alla med kort avstånd till en badstrand - antingen vid havet eller vid en av de många sjöarna. Det finns många bra ställen att välja mellan både för barnfamiljer som par.

I Italien har du möjlighet att bada i havet och i sjöarna hela sommaren igenom. Om våren och hösten är det dock endast de modigaste som vågar sig i sjöarna eftersom temperaturen sjunker kraftigt. Men poolerna är normalt öppna tills slutet av september eller mitten av oktober så att du kan ta dig ett dopp utan att behöva köra söder om Rom, där allt dock är mycket mer exotiskt, sett med skandinaviska ögon.

Badsemester vid de stora sjöarna

De stora sjöarna i Norditalien är populära p.ga. det relativt korta avståndet från Skandinavien. Här är stränderna kanske inte det du letar efter, men de vägs upp ordentligt av intressanta städer, dramatiska berg och ett skönt klimat.

De mest populära baddestinationer vid de stora sjöarna:
- Gardasjön
- Comosjön
- Maggioresjön

Badsemester vid Adriatiska havet

De breda sandstränder vid den Adriatiska kusten är också känt som "Lidon" och här får du solsemester för hela slanten, med kort avstånd till upplevelser i Venedig och båtturer i lagunerna.

De mest populära badplatser vid "Lidon":
- Lido di Jesolo
- Bibione
- Caorle

Har du lust att hellre själv bila ner så läs gärna vår artikel med tips och råd till bilsemestern i Italien.

Strandsemester hela sommaren

I Italien har du möjlighet att bada både i havet och sjöarna hela sommaren igenom. Om våren och hösten är det alltså dock endast de modigaste som vågar doppa sig, då sjöarna är dominerade av smältvatten från bergens vintersnö. För svenskar som gärna vill på strandsemester i Italien har Gardasjön och" Lidon" vid Adriatiska kusten i årtionde varit dominerande dragplåster. Men efter att det blev möjligt att flyga billigt med lågprisflyg till Italien söker sig allt fler längre söderut. Som till exempel till Sardinien som har några av Europas mest fantastiska stränder, med massor av plats och med det nyhetsvärdet att dina grannar säkert aldrig varit där. Även Sicilien, Apulien och Kalabrien bjuder på fantastiska badmöjligheter i kristallklart vatten.

Älskar du Toscana ger den toskanska västkusten dig också rikligt med badmöjligheter, med kort avstånd till kultur och arkitektur i Florens, Lucca och Pisa. Perfekt resmål där du kan kombinera sol, bad, nöje med kultur och natur.

>> Läs mer om badstränderna i Toscana

Säker solsemester i Italien

Italien bjuder på massor av sol. Det långa stövelformade landet är känt för sitt härliga klimat som har gjort området till ett populärt semesterresmål. Härligt klart väder med många soltimmar gör Italien till det perfekta stället för en underbar solsemester.

Längs Italiens kuster får du stor glädje av det soliga vädret. Många reser på solsemester till Italien för att njuta av stränderna och stämningen på de populära och exklusiva semesterorterna. Du kan bada i det varma vattnet eller solbada på stranden, här finns mängder av möjligheter för alla att koppla av.

Italien har dessutom massor av storslagen natur och många imponerande landskap. En kuperad terräng som det är ett nöje att ta sig runt i när solen skiner, och det gör den nästan alltid. Solsemester i Italien är med andra ord ett säkert kort.

>> Läs mer om badsemester

Karta över Italien

Populära hotell i Italien

Italien, Syditalien, Sardinien, Golfo Aranci
8,8
Mycket bra
378 omdömen
  • Närmaste flygplats: 19 km
  • Närmaste strand: ca. 350 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Ligurien, Diano Marina
8,9
Mycket bra
365 omdömen
  • Närmaste flygplats: 102 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Ligurien, Rapallo
9,5
Fantastiskt
2091 omdömen
  • Närmaste flygplats: 40 km
  • Närmaste strand: ca. 350 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)