Resor till Vignanotica

Vita, branta klippor i vackert naturreservat

Om du är i Apulien, får du inte missa Vignanotica, full av vita, branta klippor, grottor och små stränder som lurar överallt. Havet är fullt av vackra blå nyanser. Och området, som är täckt med tallskog och olivträd, är en del av Gargano Nturreservat.

Storslående naturscenarier

Gargano-halväns kustlinje är beströdd med höga kritklippor, hemliga grottor och hisnande vikar. Av alla dessa lockande naturscener hävdar många att stranden vid Vignanotica är den vackraste - och kanske en av de mest kända, eftersom den är tillgänglig med bil.

Landskapet

Vignanotica ligger strax söder om Pugnochiuso, ungefär halvvägs mellan Vieste (25 km) och Mattinata (20 km). Landskapet är så vackert att "du måste nypa sig" - raka kritaklippor bildar bakgrunden för det oändliga havet, och den inbjudande stranden består av vit småsten. Stranden vetter mot öst, så på eftermiddagen ligger den i skugga på grund av de höga klipporna. Det blir snabbt djupt när du beger dig ut i det våta - och regionen har många små grottor och vikar. Dessutom löper det en vandringsled härifrån mot söder och den berömda Baia delle Zagare. Denna led är cirka 3 km lång.

Det praktiska

Vignanotica ligger ca 3 km (via hårnålskurvor) från riksväg 89 mellan Vieste och Mattinata. Utanför säsongen är det möjligt att köra nästan ända ner till stranden, medan du sommaren måste parkera (mot en avgift) i ett närliggande parkeringshus, och sedan åka den sista biten i en shuttlebuss. Stranden är populär på sommaren, eftersom det är en av de få som går att nå med bil, och det finns bara några få stränder på sträckan mellan Vieste och Mattinata.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Vignanotica