Resor till San Michele Salentino

En traditionell liten by

Njut av den lugna atmosfären i denna lilla by, innästlad bland olivlundar i vackra Apulien. Upptäck även landsbygden runt San Michele Salentino och se de berämda Trulli- husen som ligger gömda bakom träden.

Det finns tre huvudsakliga skäl till varför du bör komma hit; den vackra naturen, det varma välkomnandet och det strategiska läget som ger dig möjlighet till att upptäcka resten av denna underbara region.

En perfekt plats av flera anledningar


San Michele är en liten by i mitten av Apulien som dateras tillbaka till 1800-talet. Den ligger ca 30 km från havet, 12 km från den pittoreska byn Ceclie Messapica, 14 km från Ostuni och 45 km från det berömda Alberobello. Notera också att det bara är 115 km till Matera, den europeiska huvudstaden för kultur, som förtjänar ett besök.

 

Det praktiska

San Michele Salentino har ett supermarket och några andra affärer, samt ett stort torg där det ibland hålls traditionella folkfester på sommaren. Lägg märke till att byn har många enkelriktade vägar och därför kan det vara svårt att följa GPS:en. Det är därför bäst att parkera bilen och fortsätta till fots så att du även kan möta lokalbefolkningen på ett närmre plan.

 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Michele Salentino