Resor till Cataldo

San Cataldo är en urtypisk itakiensk badort som lever upp på sommaren och går i dvala på vintern. Här finns strand, sommarliv och en förvånansvärd närhet till barockstaden Lecce som bara ligger 10 kilometer väster om staden.

Badorten San Cataldo är belägen cirka 10 kilometer rakt österut från den syditalienska pärlan, barockstaden Lecce, och kallas därför i folkmun ofta för Lido di Lecce. Staden är en klassisk italiensk badort med bra strand, palmer längs kustvägen, moderna sommarhuskvarter och ett torg med säsongspräglat utbud av matställen, glassbarer och butiker som bland annat säljer kolonialvaror. Med andra ord så finns här allt man har behov av på en bra badsemester under sommarmånaderna, men under yttersäsongerna och på vintern är det mycket stilla i San Cataldo.

Aktiviteter

Har man behov av att komplettera timmarna på stranden med lite kultur så finns det möjlighet att delta i olivoljeprovning, vinprovning, gårdsbesök med mera i de kringliggande omgivningarna. Lecce med sina många arkitektoniska och historiska sidor bör dessutom kunna tillfredsställa kulturbehovet hos de flesta. Det kan även rekommenderas att besöka Otranto söder om San Cataldo, eller Gallipoli sydväst om Lecce på Salento-halvön samt Santa Maria di Leuca längst ner på hälen.

Lite mer aktiv

Tack vare San Cataldos flacka omgivningar är cykling här på en nivå som passar alla och eftersom området präglas av vacker natur med grön vegetation och många vackra vikar och bukter längs stranden så väntar dessutom en morot vid slutet av ansträngningarna. Är man den musikaliska typen som föredrar att dansa bort de överflödiga sommarkilona så finns det även lite uteliv på kvällarna som fyller staden med ljud.

Marknadsdag

På en djupt helig söndag kan man gå runt på gatorna och hitta strumpor för en tia, nya skor eller ett fint broderat förkläde, för på söndagar är det gatumarknad i staden.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Cataldo