Resor till Poggiardo

Poggiardo ligger på Salento-halvön som utgör Italiens klack. Staden som har omkring 6 000 invånare har en lång historia som sträcker sig minst 2 500 år tillbaka i tiden. Det var emellertid under Medeltiden som staden på allvar tog form och växte i storlek. I centrum av staden hittar du flera vackra gamla byggnader och stämningsfulla stenbelagda gator som tar dig till eleganta små torg.

Den charmiga gamla stadskärnan lockar naturligtvis en hel del besökare men rent generellt känns det inte särskilt turistigt i Poggiardo. Detta är ganska normalt för Apulien för även om regionen erbjuder några av landets bästa stränder och åtskilliga berömda sevärdheter så finns det många ställen, som till exempel Poggiardo, där livet bara går sin gilla gång.

Detta är perfekt för dig som på din resa gärna vill uppleva ett autentiskt italienskt landsortsliv men samtidigt ha både strand och spännande utflyktsmål inom nära köravstånd. Från Poggiardo är det till exempel enbart 8 kilometer ut till Santa Cesarea Terme som ligger vackert beläget vid den spektakulära klippkusten. Längre upp längs kusten hittar du Italiens östligaste stad Otranto som också helt klart är värd ett besök. Du kan nästan inte heller resa till Poggiardo utan att avsätta gott om tid till att utforska de många sevärdheterna i Lecce. Provinshuvudstaden som framför allt är känd för sina imponerande byggnader i barockstil ligger bara en halvtimmes körning från Poggiardo.

Badstränder och restauranger

Den närmsta kusten som bara ligger 10-15 minuters körning från Poggiardo är en klippkust men där finns ändå fina möjligheter till att bada och njuta av det turkosblåa havet. Det finns gott om små idylliska vikar med sand och platser som till exempel Castro Marina där man har anlagt badanläggningar. Vill du bada från långa sandstränder med barnvänligt långgrunt vatten så kan det önskemålet tillgodoses inom en halvtimmes körning från Poggiardo.

Utöver spännande sightseeing och avslappnat strandliv så kan du se fram emot massor av läcker mat på din resa till Poggiardo. Smaka på regionens mest typiska rätter och inte minst en del av de bästa regionala produkterna så som ost, vin och extra jungfrulig olivolja. Denna sydliga region har traditionellt sett varit en fattig region varför kött ofta spelar andrafiolen i förhållande till de färska grönsakerna i de mest kända maträtterna. Det soliga klimatet ger en bra grogrund för massor av frukt och grönsaker som används i så gott som alla maträtter. På senare tid har dock köttet vunnit intåg precis som att fisk och skaldjur naturligtvis spelar en viktig roll längs kusten.

Poggiardo är en förhållandevis liten stad men du hittar ändå ett bra urval av matställen med något för alla smaker och åldrar. Dessutom har du ganska bra inköpsmöjligheter i staden med ett par supermarkets där du kan hitta det mesta, inklusive lokala delikatesser.

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av de handplockade hotell i Poggiardo som du hittar i vårt program.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Poggiardo