Resor till Peschici

Peschici ligger fint på en klippa med dess vita sandstrand och det azurblå havet under sig. I hjärtat av detta lilla pittoreska fiskeläge ligger en borg från 1700-talet som idag skiljer den gamla stadsdelen från den nya.

Peschici ligger gudomligt på Gargano-halvöns norra kust bland kalkklippor, långa sandstränder och en fabelaktig utsikt mot Tremiti-öarna som pryder horisonten.

Stadens befolkning har nog en känsla av att de är födda under en lyckosam stjärna då staden vann en större lottovinst år 1998. Stadens borgmästare hade den gången fått medborgarna med i ett systemtips och jackpotten på 35 miljoner euro föll på det slitna gamla fiskeläget med 4.000 invånare.

Peschici är en typisk apulisk stad med vitkalkade hus vackert placerade på en 90 meter hög klippa ut mot havet. Det är tal om en livlig stad med trevligt centrum med små gator och gränder, turkåsblå detaljer och utsikt till det blå havet mellan husen.

I det gamla centrum är det miljözone ZTL vilket betyder att man inte får köra in med bil.

På toppen av klippan ligger stadens fästning som kan dateras tillbaka till 1200-talet. Fästningen hade som förmål att skydda staden mot pirater och andra faror från havet - området blev hårt angripit av bl.a. turkar och saracener.

Nedanför staden finner man den livliga hamnen och breda gyllene sandstränder som i stor stil lockar turister från när och fjärran under sommarmånaderna. Området är landskapsmässigt mycket varierande och bjuder också på grottor, trabucchi (traditionella fiskeposter i trä med nät hängande ut över vattnet) och fristående klippor i havet.

2 kilometer från Peschici ligger det kulturhistoriska och intressanta klostret Abbazia di Calena. Det privatägda klostret från år 870 ligger i vackra gröna omgivningar.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Peschici

Vad tycker gästerna om i Peschici?

8,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner