Resor till Palo del Colle

Palo del Colle ligger omkring 15 kilometer in i landet från hamnstaden Bari räknat. Omkring staden ser du ett platt slättlandskap präglat av mängder av olivlundar som blandas med vinodlingar samt mandel- och fruktodlingar.

Inne i Palo del Colle är den centrala platsen Piazza Santa Croce. Runt omkring detta vackra torg ligger flera av stadens viktigaste historiska byggnader, så som Palazzo Filomarino och kyrkan vars 49 meter höga torn kan ses på långt avstånd. Torget används bland annat vid den årliga medeltidsfestivalen i mars, Palio del Viccio, då det hålls marknad med konsthantverk och lokala delikatesser samt arrangeras olika former av underhållning.

Oavsett när du reser till Palo del Colle så har du möjlighet att uppleva olika traditionella seder, bruk och firanden. Kanske på grund av det lite tillbakadragna läget från den populära Adriatiska havskusten så är Palo del Colle befriande fritt från turister. Staden är samtidigt tillräckligt stor (cirka 20 500 invånare) för att här ska finnas gott om restaurangliv och tillräckligt med inköpsmöjligheter för att täcka semesterns alla behov.

Du kan med fördel lägga en del tid på att bara flanera runt i labyrinten av smala gator i Palo del Colle. Dessa gator döljer åtskilliga små pärlor i form av butiker och trevliga trattorior. Med detta sagt är det ändå inte en stad som har tillräckligt med sevärdheter och attraktioner för att underhålla en hel semester. Staden utgör i gengäld en bekväm bas om du vill utforska mer av regionen på kortare eller längre utflykter.

Upplev det äkta Syditalien

Har du hyrt bil till semestern, vilket som regel kan rekommenderas, så har du massor av utflyktsmöjligheter. Regionen bjuder på ett helt pärlband av stämningsfulla medeltidsstäder så som till exempel Altamura, mindre än en halvtimmes körning in i landet från Palo del Colle. Denna stad är känd för sin vackra romanska domkyrka som ligger mitt i staden omgiven av torg och smala gator med massor av butiker och matställen.

Har du tillgång till eget transportmedel så kan du även utforska områdets små byar där livet går sin stilla gång så som det alltid har gjort. När du reser hit är det även väl värt att lägga en dag på att besöka Bari, regionens huvudstad och den största staden på Adriatiska havets kust.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Palo del Colle