Resor till Otranto

Få kuststäder i Apulien utmärker sig genom en så rik historia som Otranto. Lägg till detta en fin badstrand och du har allt som behövs för en lyckad semester i Syditaliens mest exotiska region. Härifrån kan du välja och vraka bland upplevelser. Boka din resa till Otranto med Escapeaway i dag!

Otranto som ligger på östkusten av  Salento-halvön (Italiens "klack"), har en lång historia som sträcker sig tillbaka till antiken. Trots det har Otranto i dag bara omkring 5 500 invånare. Den lilla kuststaden är, kanske just därför, känd för att ha en tillbakalutad, lugn atmosfär vilket tillsammans med placeringen vid det azurblå Adriatiska havet gör den till ett perfekt resmål för en avkopplande badsemester. Har du tillgång till bil så har du i Otranto, Italiens mest östliga stad, dessutom åtskilliga intressanta utflyktsmål inom räckhåll.

Trots sin beskedliga storlek har Otranto dessutom allt det du som semesterbesökare har behov av, så som massor av restauranger samt butiker och minimarkets nog för att du i princip inte ska behöva lämna staden. När du känner för en paus från strandlivet finns det till och med en handfull intressanta sevärdheter i den gamla stadsdelen. 

Först och främst bör du besöka katedralen, som speciellt är känd för två saker: ett vackert mosaikgolv och en makaber samling benknotor. Mosaikerna som lades av en munk på 1100-talet visar både religiösa och historiska motiv. Benknotorna stammar från 813 av stadens invånare som under en blodig turkisk invasion år 1480, efter vad som sägs hade sökt sin tillflykt till katedralen och vägrat att konvertera till Islam, varpå de avrättades.

Utöver de historiska sevärdheterna är det även värt att avsätta gott om tid för att bara flanera runt i stan som bjuder på rikliga möjligheter att slå sig ner på ett trottoarcafé eller få en förfriskning på någon bar. Efter solnedgången sjuder centrum vanligtvis fortfarande av liv med en blandning av lokalbefolkning och besökare som njuter av den varma kvällen. Det ligger många restauranger ända nere vid hamnfronten, där menyerna av naturliga skäl ofta domineras av läckra fiskrätter.

Så bokar du en resa till Otranto

Med Escapeaway kan du använda den intelligenta sökmotorn för att smidigt boka en säker resa till Otranto i Italien. Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, antingen direkt eller med mellanlandning på vägen till exempelvis Brindisi flygplats. Vi hittar billiga flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med utvalda hotell i Otranto samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt satt samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

>> Läs även om resor till Alberobello
>> Läs även om vistelse på Agriturismo i Italien

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Otranto