Morciano di Leuca

Morciano di Leuca är en charmig stad som ligger i regionen Apulien, nästan så långt ner du kan komma på en italienska klacken. Staden är omgiven av en vacker landsbygd och har en rik historia och kultur. En av de främsta sevärdheterna i Morciano di Leuca är dess gamla stadskärna, som har bevarat sin ursprungliga arkitektur och charm. Här kan du promenera längs stadens trånga gränder och beundra de vackra byggnaderna, inklusive den imponerande kyrkan Chiesa Matrice. Slå dig ner på en uteservering och njut av folklivet när du är på plats.

Utflyktsmål i närheten av Morciano di Leuca

Morciano di Leuca är också en bra utgångspunkt för att utforska den vackra landsbygden runt staden. Du kan till exempelvis ta en cykeltur eller vandra längs de många vandringslederna som finns i området. En annan populär aktivitet är att besöka någon av de lokala stränderna, som är kända för sitt kristallklara vatten och fina sand. Här kan du lägga dig till rätta och spendera många, lata timmar i den skinande solen. 

Till den pittoreska kuststaden Gallipoli tar det drygt en halvtimme att köra. Gallipoli är spektakulär i sitt slag då dess historiska centrum ligger på en halvö utanför kusten. I det historiska centrumet kan du vandra längs de smala gränderna och beundra de vackra barockbyggnaderna och kyrkorna, inklusive den imponerande katedralen. Andra populära sevärdheter inkluderar det antika slottet, Castello di Gallipoli, och den vackra hamnen som erbjuder fantastisk utsikt över havet. För dig som vill uppleva stadens strandliv, finns det flera fina stränder i närheten som Lido San Giovanni och Baia Verde.

Mat och dryck i Morciano di Leuca

När det gäller mat, är Morciano di Leuca känd för sina utsökta lokala rätter. Här kan du prova specialiteter som orecchiette, en typ av hemlagad pasta som serveras med tomatsås och färsk basilika, eller frittura di pesce, friterad fisk som serveras med en härlig citron- och vitlökssås. Staden är också känd för sin produktion av högkvalitativa olivoljor, som du kan köpa och ta med dig hem.

Morciano di Leuca är också en del av det område i Apulien som kallas Salento, som är känt för sin vinproduktion. Här finns gott om lokala vingårdar att besöka, där du kan prova några av de fantastiska vinerna från området, inklusive Primitivo och Negroamaro.

Sammanfattningsvis är Morciano di Leuca en vacker stad med en rik historia och kultur, omgiven av en fantastisk landsbygd och en kust med fina stränder. Det är en idealisk destination för dig som vill uppleva den ursprungliga charmen i södra Italien, samtidigt som du får möjlighet att njuta av utsökt mat och vin.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Morciano di Leuca