Resor till Marina di Marittima

vild och vacker kustlinje

Upptäck en av Adriatiska kustens pärlor! Marina di Marittima erbjuder vackra klippiga landskap och kistallklart vatten. Utforska detta undangömda paradis som inte blivit upptäckt av hotell och massturismen ännu.

Naturen kommer aldrig sluta att överraska dig här! Utforska en liten del av Salento- kusten. Orörda Marina Marittima erbjuder en lugn semester i fantastisk natur med närhet till många kända badstränder i Salento. Marina di Leuca, Otranto och Gallipoli ligger alla inom 50 km bort.

En klippig kust med fantastiska vikar

Marina di Marittma är en vacker klippig kustlinje med ett kristallklart hav, nästan som ett fönster ner mot havsbottnen. Längs kusten kan du utforska de små stigarna som leder till idylliska och gömda vikar som är dolda bakom den magnifika vegetationen.

Aquaviva


Marina Marittima är känd för sin strand Aquaviva, som på sin djupaste punkt är 200 m och som går att nås till fots via en stig. När du badar här, kommer du att känna att det är svalare i vattnet på vissa ställen. Detta beror på de djupa källorna längst ner i vattendjupet. Den turkosa färgen och skuggan från träden, kombinerat med doften av havet gör detta till en unik och underbar plats. Du kan parkera din bil på toppen av berget, där det finns en parkeringsplats.

 

Praktisk information


Här finns inga restauranger, då det här verkligen är en vild och naturlig plats. Men om du tar dig ca 2 km bort kommer du att finna den första restaurangen i Castro och även i Marittma centrum. I staden Marittima finns även en liten butik.

 Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Marina di Marittima