Resor till Locorotondo

Locorotondo eller ”u Curdunn” som den lokala befolkningen uttalar det ligger vackert på en höjd 410 meter ö.h. i hjärtat av den natursköna Itriadalen, mitt i triangeln mellan de tre städerna Fasano, känd för den stora naturparken med exotiska djur, Martina Franca med sitt vackra antika centrum där man i juli / augusti arrangerar den årliga och festliga festivalen Il Festival della Valle d’ Itria samt staden Ostuni mer känd som ”cittá bianca” (den vita staden) med sitt vackra centrum där alla byggnader går i vitt.

Dessutom är man endast 9 km från staden Alberobello – världsberömd för sina trullo-hus. Dessutom är man endast få kilometer från den vackra kusten med flera fina sandstränder och trevliga kuststäder som bl.a. Polignano a Mare och Monopoli.

I Stadskärnan bor det ca. 14.000 invånare som präglas av små snåriga gator och gränder runt omkring den vackra domkyrkan San Giorgio. I staden finner man dessutom ett urval av lokala restauranger, barer och butiker.

I Locorotondo bor det ca. 14.000 invånare och staden präglas av små gator och gränder i området omkring den imponerade domkyrkan San Giorgio. I staden finner man dessutom ett stort urval av lokala restauranger, barer och butiker.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Locorotondo