Hideaways och boutique-hotell i Apulien

Italiens klack är trots sina uppenbara kvaliteter som resmål fortfarande en av Italiens minst besökta regioner. Utöver ett pärlband av gyllene, breda stränder längs det kristallklara Adriatiskahavet och ett soligt klimat så ger en resa till Apulien dig dessutom en enastående möjlighet att upptäcka det äkta Syditalien.

Italienarna själva har länge älskat att resa till denna ofördärvade region för att koppla av vid vattnet och njuta av det lokala kökets härligheter. Det är nog också bara en tidsfråga innan resten av världen får upp ögonen för Apulien som ett attraktivt alternativ till exempel till Toscana och Italiens andra, mer kända regioner. 

Apulien har dessutom massor att erbjuda dig som inte enbart vill tillbringa hela semestern med att koppla av på stranden, utan även drömmer om en semester fylld av spännande kulturella upplevelser. I regionhuvudstaden Bari och i Lecce, som på grund av sin barockarkitektur kallas för söderns Florens hittar du till exempel charmerande gamla stadsdelar med imponerande historiska byggnadsverk och ett rikt kulturliv.

På en resa till Apulien är det naturligtvis även ett måste att se de särpräglade Trulli husen vid Alberobello och att besöka några av regionens vingårdar. På senare år har regionens viner fått ett större erkännande så snart kanske Apulien inte enbart kommer vara en känd storexportör av olivolja utan även av vin.

Välkommen till Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Apulien där du bor på noga utvalda hotell under din resa.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hideaways i Apulien

 • Otranto
  4 hotell
  Få kuststäder i Apulien utmärker sig genom en sådan rik historia som Otranto. Lägg där till en fin badstrand och du har allt som behövs för en vällyckad semester i Syditaliens mest exotiska region. Härifrån kan du välja och vraka bland upplevelserna.
 • Mancaversa
  3 hotell
  Mancaversa är bara en liten prick på kartan över kusten där den huvudsakliga attraktionen är de små idylliska bukterna med deras kristallklara vatten. Det finns några enstaka barer och matställen uppe i den lilla staden men det är inte långt ... till större grannstäder med ett större urval. Läs mer
 • Fasano
  2 hotell
  Den charmerande medeltidsstaden Fasano ger dig en bra utgångspunkt för att få ut det mesta möjliga av din resa till Italiens häl, Apulien. Här har du både familjevänliga sandstränder och spännande sevärdheter inom kort köravstånd, dessutom erbjuder ... själva Fasano med sin vackra gamla stadskärna till avkopplande stunder på sina uteserveringar. Läs mer
 • Gästrecensioner 8,8
  Monopoli
  2 hotell
  När semestern går till Apulien i södra Italien får du inte missa den pittoreska staden Monopoli. Staden präglas av syditaliensk atmosfär och en spännande stadskärna. Som bonus får du grannstaden Polignano a Mare, som dock är mer besökt av turister.
 • Ostuni
  2 hotell
  Ostuni lockar med sina vackra, vitkalkade hus, som har gett staden smeknamnet "Den vita staden", sin gamla stadsdel med medeltida ursprung, sitt fina, milda syditalienska klimat och Apuliens läckra gastronomi.
 • Alberobello
  1 hotell
  Det är inte svårt att se varför Alberbello är ett av de mest unika resmålen på Italien klack. Staden många vitkalkade hus med sina speciella konformade tak, trulli, är otroligt vackra och lockar många besökande från när och fjärran.