Resor till Gioia del Colle

- eller bara Gioia som invånarna kallar staden, vilket blir Scioo på dialekt. Gioia del Colle ligger 360 m.ö.h. och blev grundad omkring ett byzantiskt slott. Under årens lopp har staden och slottet genomgått olika påverkningar och framstår idag som en typisk italiensk stad med en äldre men fin stadskärna och en nyare del ju längre ut från centrum man kommer.

Gioia del Colle ligger 360 m.ö.h. och blev grundad omkring ett byzantiskt slott som räknas till ett av de finaste i regionen. Slottet är byggt efter en trapetsformad plan men en stor inre gårdsplan och två imponerande torn som är utformade med stomme av röd sten. Staden kallas också bara Gioia av de lokala invånarna vilket blir Scioo på dialekt.
 

Byfester i Gioia del Colle:

Stadens eget helgon San Filippo Neri firas varje år den 26:e maj med ett festligt upptåg och liv och rörelse i gatorna. I august arrangeras det en religiös (och kommerciel) fest kallad Sagra della Mozzarella och än en gång i september men denna gång för det lokala vinet Primitivo.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Gioia del Colle