Resor till Fasano

Den charmiga medeltidsstaden Fasano ger dig en bra utgångspunkt för att fu ut mesta möjliga av en resa till Apulien. Familjevänliga sandstränder och spännande sevärdheter ligger inom kort köravstånd från staden. Boka din resa till Fasano med Escapeaway i dag!

Medeltidsstaden Fasano ligger i Apulien-regionen, som utgör stövellandets häl och är känt för sitt rika kulturarv, praktfulla stränder och inte minst ett kök med traditionella ytterst välsmakande rätter baserade på lokala, färska råvaror. I Fasono befinner du dig bara några få minuters körning ifrån havet om du känner för ett uppfriskande bad i sommarvärmen. Fasano, som har drygt 40 000 invånare, har dessutom ett bra läge i förhållande till regionens mest populära resmål så som till exempel Bari och Brindisi.

Välkommen till Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Fasano och andra resmål i regionen Apulien där du bor på noga utvalda hotell under din resa.

Stämningsfull gammal stadskärna

I själva Fasono inbjuder den gamla stadsdelen med sitt täta nät av smala labyrintiska gator och gränder till upptäcktsfärder lite på må få. När medelhavssolen står högt på himlen är det bra med ett par solglasögon för nästan alla byggnader i staden är byggda av kalksten eller målade i ljusa färger. På din väg runt omkring bland de stenbelagda, ljusa gatorna hittar du massor av små, spännande butiker och ett varierat utbud av matställen. En måltid på en traditionell trattoria i Fasano består typiskt av en kall förrätt, antipasto, med oliver, olika grönsaker, ostar och focacciabröd. Därefter följer orecchietta, den mest populära typen av pasta i Syditalien, med en läcker ragu som kan vara tillagad på till exempel kanin, kyckling eller lamm. 

Längs din väg runt i Fasano kommer du även se åtskilliga gamla kyrkor, kapell och rester av den gamla stadsmuren som vittnar om stadens djupa historiska rötter. På Via San Francesco kan du till exempel se ett av stadens ursprungliga vakttorn som nu ingår som en del av bostadskvarteren. Är du intresserad av områdets historia bör du även ta en tur ut till ruinerna efter den romerska staden Egnazia, som tillsammans med det tillhörande museet ligger ute vid kusten. Om du i stället kör in i landet kommer du på under en halv timme till Alberobello, som är berömt för sina karakteristiska Trulli-hus, som är upptagna på UNESCO’s världsarvslista. Har du barn med på resan till Fasano så är den stora zoologiska trädgården, Zoosafari, precis väster om stan ett annat upplagt utflyktsmål. 

Badsemester och sightseeing

Fasano har med sitt medelhavsklimat normalt varma somrar och milda vintrar då det aldrig blir riktigt kallt. Högsäsongen i juli och augusti är perfekt för att njuta livet vid vattnet, medan våren och hösten är bra resperioder om du vill utforska resten av områdets attraktioner och sevärdheter. Kusten vid Savelletri, som ligger närmast Fasano, består huvudsakligen av klippor, men du kan även här hitta små vikar med sand. Du behöver emellertid bara köra lite längre ner längs kusten till Torre Canne (cirka 10 kilometer från Fasano) för att hitta långa, familjevänliga sandstränder. 

Som resmål vänder sig Fasano tack vare sin placering nära intressanta sevärdheter och kusten till en ganska bred målgrupp. Här kan du dels tillbringa en riktig livsnjutarsemester där strandliv och kulinariska upplevelser har högst prioritet, eller vara mer aktiv med spännande sightseeing i mysiga medeltidsstäder samt vandrings- och cykelturer i till exempel den närliggande Dune Costiere da Torre Canne a Torre San Leonardo naturparken.

Så bokar du en billig resa till Fasano

Med Escapeaway kan du lätt boka en problemfri och säker resa till Fasano med möjlighet för avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Den intelligenta sökmotorn dammsuger hela tiden nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med våra noga utvalda hotell i Fasano. Vi sätter samman det hela till en paketresa med Resegaranti, på så sätt får du det bästa av två världar. Komplettera paketet med en hyrbil för att få bästa möjliga upplevelse när du kommer fram. Trevlig resa!

>> Läs även om resor till Ostuni i Apulien
>> Läs även om vistelse på Agriturismo i Italien

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Fasano