Resor till Conversano

Den stämningsmättade staden Conversano ligger några få minuters körning från kusten i Apulia, regionen som utgör "Italiens klack". Det är dessutom bara omkring 30 kilometer till Bari, men även om både det Adriatiska havets blå böljor och den livliga regionhuvudstaden lockar så finns det även massor att uppleva i själva Conversano.

Känn historiens vingslag

Från de högst belägna punkterna i Conversano har du utsikt mot havet men det är den gamla stadskärnans smala gator och de historiska sevärdheterna som är den egentliga attraktionen här, glöm därför inte att ta med ett par förnuftiga skor när du reser till Conversano. Du kommer nästan garanterat att uppslukas av stadens historiska atmosfär som inbjuder till att gå på äventyr i de labyrintiska gatorna i Centro Storico. Innan du vet ordet av så breder gatan ut sig till en trevlig piazza framför ett medeltida slott eller en vacker kyrka och där du kan slå dig ner på en trevlig trottoarservering.

Bland de sevärdheter som bokstavligt talat inte går att undvika i Conversano är Cattedrale di Conversano, Monastero di San Benedetto och Castello Aragonese. Dessa monumentala, historiska byggnader lockar många dagsturister till staden. Vill du få en möjlighet att uppleva dessa sevärdheter och resten av den charmiga stadskärnan i lugn och ro kan det därför rekommenderas att gå upp tidigt. I det mjuka morgonljuset ser de gamla byggnaderna extra vackra ut och det råder dessutom en alldeles speciell stämning när staden vaknar och lokalinvånarna långsamt kommer igång med dagens uppgifter.

Motsvarande trevligt är det på kvällen när det framför allt inne i den gamla stadskärnan sjuder av liv på restauranger och trattorior. Här bjuds det rikliga möjligheter att stifta bekantskap med det välrenommerade lokala köket som är känt för sina enkla men ytterst välsmakande maträtter. Du kan redan nu börja se fram emot de fantastiska pastarätterna och de hemlagade pizzorna.

Utflykter

När du har utforskat stadens egna sevärdheter så är en resa till Conversano naturligtvis också en bra möjlighet för att bege sig ut på upptäckter i resten av Apulia-regionen. Det är till exempel bara omkring 13 kilometer till Grotte di Castellana, en av områdets mest kända attraktioner där det nere i djupet väntar en förunderlig värld av stalaktiter och stalagmiter skapade under miljoner år. Kom ihåg att ta med en varm tröja för det är bara omkring 16-18 grader nere i grottan.

Ett annat intressant utflyktsmål lite längre söderut är den lilla staden Alberobello vars gamla stadsdel består uteslutande av särpräglade Trulli-hus med kägelformade tak. Staden står upptagen på UNESCO:s världsarvslista och är en av de platser du inte får gå miste om när du reser till Conversano. Sist, men inte minst, har Apulien 800 kilometer kustlinje som bjuder på talrika, måleriska kuststäder och läckra stränder. Från Conversano tar det till exempel bara cirka en kvart att köra ut till Polignano a Mare, som utöver en härlig liten strand även är känt för sina glasstrutar, cono tuffato, som är ett måste att prova på en varm sommardag.

Välkommen till Conversano med Escapeaway, vi är specialister på resor till Italien där du bor på hotell med topprecensioner från tidigare gäster. Vill du besöka flera områden under loppet av en semester kan du hos oss lätt kombinera flera olika hotell på en rundresa.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Conversano