Resor till Castrignano del Capo

Stämningsfull stad på Italiens stövelklack

Castrignano del Capo är en tvättäkta syditaliensk provinsstad med härlig lokal stämning, och kusten med dess härliga badstränder ligger inom kort räckvidd.

Castrignano del Capo ligger ligger helt nere i hälen i stövellandet. Fem km österut ligger Adriatiska havet med bildsköna och karja klippor, och fem km västerut hittar du det Joniska havet med sina långa, vita sandstränder.

Castrignano har ca 5000 invånare och ett spännande historiskt centrum, Borgo Terra, med krokiga gator och antika byggnader med flotta balkonger. Staden har en imponerande kyrka, Chiesa Madre, som gick under vid ett jorskalv 1743, men återuppbyggdes året därpå.

Karta över Castrignano del Capo

Klicka på kartan här nedan om du vill skaffa dig en överblick över staden och dess placering, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.Hitta en semesterbostad i Castrignano del Capo

Bland de hundratals semesterbostäderna vi erbjuder i Italien, hittar du ett brett urval av hotell, semesterlägenheter och villor i regionen Apulien, som ligger på klacken av Stövellandet. Du behöver därför endast skriva in dina valda datum i sökmotorn, och att du önskar att bo i Castrignano del Capo för att för en översikt över lediga semesterbostäder. Därnäst kan du klicka in på varje unik bostadsbeskrivning för att få ytterligare information, t.ex. om ställets faciliteter och läge.

Vi strävar alltid efter att beskriva alla de saker som man som resenär vill ha reda på - men är det någon information du ändå saknar, är du naturligtvis välkommen att kontakta oss via mail, telefon eller chat.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castrignano del Capo