Resor till Casarano

Casarano ligger i Apulien, den region som utgör Italiens klack. Staden som har omkring 20 000 invånare har stolta hantverkstraditioner och är centrum för regionens produktion av oliver, vin, citrusfrukt och mandlar. Går du en tur runt i Casarano kommer du upptäcka flera vackra gamla kyrkor som vittnar om stadens långa historia. Bland kyrkorna kan nämnas den lilla Santa Maria della Croce. Denna kyrka ser inte mycket ut för världen men är en av de äldsta kristna byggnaderna i Italien. Inne i kyrkan kan du se de vackra mosaikerna och freskerna.

Eftersom Casarano ligger en bit in i landet är här inte särskilt turistigt trots att det bara tar cirka 15-20 minuter at köra ut till de läckra sandstränderna vid det kristallklara Joniska havet söder om Gallipoli. På mindre än en halvtimme kan du dessutom köra ner till Santa Maria di Leuca på sydspetsen av halvön som är känt för sina grottor Tre Porte och Grotta del Diavolo.

Reser du till Casarano så får du på det hela taget en bra bas för att utforska resten av regionen. Det är till exempel närmast ett måste att besöka provinshuvudstaden Lecce som ligger omkring 45 kilometer norr om Casarano. I Lecce kan du lätt spendera en hel dag på att utforska den gamla stadskärnan som utöver sin vackra barockarkitektur och romerska amfiteater bjuder på flera stämningsfulla piazzor med trottoarcaféer och restauranger.

Både på dina utflykter och "hemma" i Casarano får du rikligt med möjligheter att stifta närmare bekantskap med det autentiska, syditalienska kökets härligheter. Dessa härligheter inkluderar självklart även de lokala vinerna. Om du inte nöjer dig med att smaka den färdiga produkten kan du på ett vingårdsbesök följa druvans väg från planta till flaska. Tillgången till färska råvaror från såväl land som hav lyser igenom på restaurangernas menyer. När du går ut på restaurang så kan vi rekommendera att välja någon av de restaurangerna som de lokala själva besöker.

Boka din resa till Casarano här

Hos Escapeaway hittar du enbart resor till noga utvalda hotell och semesterbostäder i Casarano som lever upp till våra krav på bra gästrecensioner. Se hela vårt utbud i sökmotorn där du även lätt kan boka flygbiljetterna till din resa. Närmsta flygplats ligger vid Brindisi men även Neapel ligger på förnuftigt avstånd.

Du får gärna själv stå för transporten och bara köpa din vistelse genom oss. Tänk dock på att när du köper en paketresa med både flyg och hotell så är du täckt av resegarantin.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Casarano