Resor till Capilungo

Capilungo är en liten kuststad som ligger vid en fridfull klippkust längs det Joniska havet. Det finns i och för sig inga sandstränder precis här med det går snabbt och lätt at ta sig till den låga klippkusten. Vid kusten hittar du små bukter och vikar där du kan njuta av det kristallklara vattnet. Hela kusten är tillgänglig för allmänheten men den är mindre besökt här än sträckan med de långa sandstränderna lite längre norrut.

Vill du bo vid havet i fridfulla omgivningar så är Capilungo ett utmärkt val. Den lilla orten som först blev officiellt erkänd 1964 har idag en handfull restauranger, caféer och enstaka inköpsmöjligheter. Har du behov av ett lite större utbud av matställen och inköpsmöjligheter så hittar du bägge delar i de lite större städerna Alliste och Racale som ligger mindre än 5 kilometer längre in i landet.

Reser du till Capilungo på sommaren för att njuta en avkopplande badsemester så är de närmsta badvikarna mellan klipporna helt perfekta. Här är det till exempel spännande att snorkla för de lite större barnen. Vill du gärna slappa på långa sandstränder eller har du mindre barn med på resan så rekommenderar vi att du tar en tur lite längre upp längs kusten.

Knappa 10 kilometer norr om Capilungo ligger till exempel ett litet naturreservat omkring Punta Pizzo med idylliska sandstränder med långgrunt, barnvänligt vatten. Dessa stränder ligger som ett pärlband längs den kilometerlånga bukten hela vägen upp till Gallipoli. Det finns med andra ord massor av möjligheter att njuta av strandlivet på din resa till Capilungo. Stränderna är dock inte det enda du kan uppleva här på den italienska klacken.

Den syditalienska regionen Apulien är känd för sina vidsträckta olivlundar vars oliver producerar hälften av hela landets olivolja. På utflykter från Capilungo kan du dessutom upptäcka många mysiga små byar och vackra barockstäder som till exempel den berömda staden Lecce som bara ligger en timmes körning från Capilungo. Även om kustens stränder, framför allt på sommaren, lockar en hel del besökare så har du på en resa till Capilungo enastående möjligheter att få uppleva det autentiska Syditalien. Apulien är fortfarande en av landets minst besökta regioner trots sitt soliga klimat och stora kulturella utbud.

Boka din resa till Capilungo idag

Vi har gjort det lätt för dig att boka en resa till Capilungo. I sökmotorn här på sidan hittar du därför noga utvalda hotell och semesterbostäder. Vi värderar bland annat bra recensioner från tidigare gäster mycket högt när vi väljer ut hotellen till vårt program.

Hos Escapeaway kan du fritt välja mellan avresa från flygplatserna i bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Sökmotorn jämför de bästa priserna på flygbiljetter och kombinerar dem med våra noga utvalda hotell i Capilungo. Det hela sätt sedan samman till en paketresa med Resegaranti så att du är täckt av paketreselagen. Komplettera eventuellt paketresan med en hyrbil eller transfer (transport tur/retur mellan flygplatsen och ditt hotell) för att få den bästa möjliga upplevelsen när du kommer fram till ditt resmål.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Capilungo