Resor till Brindisi

Resor till Brindisi med Escapeaway

I den östra delen av Italien - mitt på hälen - hittar du den viktiga hamnstaden Brindisi, som historiskt har fungerat som en knutpunkt mellan Italien och länderna i den östra delen av Medelhavet.

Staden Brindisi ligger nära en naturlig hamn - eller egentligen en liten fjord - som är djup nog att ta emot stora färjor. Och då man härifrån har kortast möjigast avstånd från land, över Adriatiska havet, till Balkan och Grekland, har området sedan redan före vår tidsräkning varit plats för skiftande herredömen där många velat ha kontroll över seglatsen i den östra delen av Medelhavet, som in och ut från Adriatiska havet.

Härligger Brindisi som är en mellanstor stad, med fokus på handel, transport och matvaror. Närheten till havet gör Brindisi relativt sval på sommaren, trots det södra läget.

Paketresor till Brindisi med resegaranti

När du reser till Brindisi med Escapeaway har du möjlighet att kombinera en flygbiljett från Sverige och hyrbil på flygplatsen på en och samma gång. Du får nätets bästa priser, och samtidigt säkerheten med att vara täckt av Paketreselagen. Därmed får du en resegaranti på alla produkter, i motsats till om du bokar allt var för sig.

Från Brindiso kan du lätt nå andra städer, som t.ex. Lecce och Bari, liksom du kan uppleva den vackra och dramatiska naturen på hela Salento-halvön.

Flygresor till Brindisi från t.ex. Stockholm, Göteborg och Köpenhamn

När du använder Escapeaways sökmotor för att hitta din resa till Brindisi, får du automatiskt nätets bästa priser. Vi söker igenom alla flygbolags avgångar med avgång från de större flygplatserna i Sverige och Danmark, och sammankopplar dem med Sveriges största urval av semesterbostäder i Italien. I vissa perioder hittar du direktflyg från Sverige till Brindisi, men du har också möjlighet att hitta billiga flygbiljetter med mellanlandningar, som endast förlänger restiden marginalt.

Dessutom ger vi dig möjlihet att boka en hyrbil vid ankomst till flygplatsen i Brindisi. Bilen blir också en del av din paketresa, så du är säkrad av resegarantin även här - men bara om du bokar den i samband med flyg och boende.

Mer information om din resa till Brindisi

Brindisi ligger vid Adriatiska havet, i regionen Apulien i södra Italien. Staden har cirka 90.000 invånare, vilket gör den till den sjunde största staden i Apulien. Historiskt har staden varit centrum för handel och kultur på grund av sitt strategiska läge vid Adriatiska haet, och på grund av sin stora naturliga hamn. Ännu idag utgör stadens hamn en knutpunkt för handel med Grekland, Turkiet och Mellanöstern.

Bland stadens största sevärdheter finns Castello Svevo, som byggdes av Kejsare Frederik II på 1200-talet, och som har varit både fängelse, station för den italienska flottan och som kortvarig residens för kung Vittorio Emanuele III under Andra Världskriget.

Ytterligare en av stadens stora sevärdheter är de två gamla romerska pelarna, som blivit kännetecken för Brindisi. Ursrpungligen betraktades pelarna som ändpunkter för den romerska vägen Via Appia, som var den första och viktigaste av de romerska vägarna, varför den kallades Regina viarum (vägarnas drottning). Vägen gick från Rom, via den viktiga provinsstaden Capua, ner till hamnstaden Brundisium, det vill säga dåtidens Brindisi. Sedan dess har pelarna använts som en symbol för de antika sjöfararna. Endast en av de två pelarna är dock fortfarande synlig, den andra vittrade sönder år 1582, och resterna av den gavs till staden Lecce för att bära statyn av stadens skyddshelgon St. Oronzo som anses ha hindrat pesten från att slå ut i Brindisi.

En tredje av stadens stora sevärdheter, som du inte bör missa, är domkyrkan (duomo), som byggdes i romansk stil på 1000- och 1100-talen. Den ursprunglga byggnaden ödelades under ett jordskrev den 20 februari 1743, och byggdes därpå upp igen under 1700-talet - men där är fortfarande delar av det ursprungliga mosaikgolvet kvar i kyrkan.

När du behöver en paus från sevärdheterna, bör du smaka på några av Brindisis alla gastronomiska specialiteter, som bland annat inkluderar läckra fiskrätter, spröda fårostar, och den berömda mandelmjölken. Staden har också en lång och fin tradition för vinproduktion, som går helt tillbaka till Romartiden, då staden utgjorde den romerska porten mot öst och sålde sitt vin till Rom, tillsammans med salt och olivolja importerade från imperiets Medelhavsprovinser.

>> Läs mer om semesterbostäder i Apulien här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Brindisi