Bari flygplats

Här har vi samlat en del information och fakta om flygplatsen i Bari för dig som ska hålla semester i denna sydliga del av Italien.

Bari flygplats ligger i utkanten av den stora syditalienska hamnstaden med samma namn. Flygplatsen, som också är känd som Aeroporto di Palese, har sedan de första civila flygen lyfte härifrån på 60-talet vuxit mycket. Nya och längre landningsbanor har byggts till, och idag är Bari i stånd med att ta emot semestergäster som kommer för att utforska vackra syditalien. Från Bari flygplats har du också en bra utgångspunkt för en minnesrik semester med stora kultur- och naturupplevelser i Italien. Starta eventuellt med att besöka Pilgrimskyrkan i Bari innan du åker vidare. 

22 december 2015 - Observera att vi håller på att uppdatera alla våra sidor med info om flygplatserna i Italien, vilket gör att det kan saknas viss info i nedanstående text. 

Flygbolag

Om du vill flyga till Bari flygplats, kan du välja mellan en rad olika flygbolag. Flygplatsen betjänas både av stora internationella sällskap som Lufthansa och British Airways, som lågprisbolage Ryanaor och easyJet. Därtill kommer en rad mindre nationella och internationella flygbolag samt charterflyg. Det finns därför goda möjligheter att flyga til Bari flygplats från Sverige och Danmark, eventuellt med en mellanlandning. 

Lokal transport

En ny tågbana, från 2013, förbinder flygplatsen med tågstationen i Bari. Det finns direkt tillgång till tåget från flygplatsen via underjordiska perronger. Det finns också bussförbindelser till och från flygplatsen. Du kan välja mellan långsammare stadsbussar (många stopp) eller direkta s.k. Tempesta bussar, som dock är något dyrare. Taxi finns omedelbart utanför ankomsthallen och kan köra dig in till Bari stad på ca 25 minuter beroende på trafik.

Biluthyrning

I terminalbyggnadens ankomsthall hittar du bås från en rad biluthyrningsbolag, som inkluderar de stora internationella bolagen som Avis och Hertz, men också mindre lokala uthyrare. Det är ofta en fördel att ha beställt sin hyrbil hemifrån. Du hittar då din hyrbil i parkeringsanläggningen precis framför ankomsthallens utgång - men vänd dig först till biluthyrningsbolaget för att ta emot dina nycklar. Toppfoto: Bari Flygplats ligger, som det framgår, nära kusten och på bilden ses flyg från flera lågprisbolag som Ryanair, Wizz Air och Transavia. Fotokilde: Controweb

Ovanstående info om Bari flygplats är insamlad från olika käller, bland annat flygplatsens egen hemsida, och är skriven som en vägledning, varför vi också tar förbehåll för fel och ändringar. Ska du på semester till Italien och flyger till Bari, så läs våra andra artiklar med goda råd till val av semesterlägenheter, villor och hotell i denna del av landet. Du är naturligtvis också alltid varmt välkommen att kontakta oss för personlig service och information om våra semesterbostäder.