Resor till Bari

Semester i Bari. Åk med Escapeaway på en resa till Apuliens stora hamnstad Bari.

När du kör in i hamnstaden Bari i södra Italien, råder det inga tvivel om att du har kommit till en stad som alltid har orienterat sig mot öst. Upplev den charmiga gamla stadsdelen, den pulserade hamnen och de färgglada husen på en resa till Bari med Escapeaway.

Apulien utgör den sydligaste spetsen i Italien. Här är färgerna strålande, maten mer smakrik och arkitekturen i en klass för sig själv. Bari är en av många städer i regionen, och är värt ett kortare besök. Det är inte någon stor destination för semestergäster i Apulien, men det kan absolut spenderas en dag eller några timmar här. Escapeaway erbjuder semesterbostäder i Bari och i området omkring staden. Använd sökfunktionen, eller kartan över Bari, för att se alla semesterbostäder oh hotell i denna del av Apulien.

Spendera en dag med sightseeing i Bari

Besök den gamla stadsdelen och utforska de smala gatorna. Här levs livet på gammeldags italienskt vis; man lagar mat med dörren öppen, och grannarna springer ut och in hos varandra. Kvarteret bör besökas under dagtimmarna, då egendomsstölder är ett problem i området och man lätt tappar orienteringen efter mörkrets inbrott. Efter din promenad kan ta ta god tid på dig och njuta av en långlunch på en av de trevliga restaurangerna på Piazza Mercantile, eller på Piazza del Ferrarese. Du kan också besöka det lokala konstgalleriet Pinacoteca di Bari. Det ligger nere vid havet, och stället ut skulpturer och målningar från år 1000 till och med år 2000.

Kyrkor i Bari

Om du önskar att se några av de lokala kyrkorna, finns det många möjligheter. Baris mest berömda kyrka ligger precis mellan hjärtat av den gamla stadsdelen och havet. Det är 1100-tals basilikan, Basilica di San Nicola. Kyrkan är ett viktigt resmål för pilgrimer, både katolska och ortodoxa. Som namnet antyder, är den uppkallad efter Sankt Nicolaus, också känd som Santa Claus på amerikanska eller Tomten på svenska. Resterna av Nicolaus ligger fortfarande i kryptan, och man säger att de utger en form av helig olja. Du kan köpa små flaskor med denna heliga olja i kyrkans butik. En annan kyrka i Bari, som är värd ett besök, är Cattedrale di San Sabino, som är stadens huvudkyrka. En massiv struktur i romansk stil som ligger nära stadens slott, Castello Svevo. Slottet är öppet för offentligheten och har utsikt över havet.

Bari flygplats

Bari flygplats ligger utanför den stora hamnstaden Bari i södra Italien, närmare bestämt i den norra delen av Apulien vid Adriatiska havet. Om du ska resa till södra Italien, kan Bari flygplats vara ett bra ställe att landa. Bari har nämligen transportmöjligheter till många av de mest spännande destinationerna i denna delen av landet, och även till Grekland. Flygplatsen är modern med ett bra urval av butiker och restauranger, som dock har begränsade öppettider.

>> Mer information om Bari flygplats hittar du här.

Mer information till din resa till Bari

Bari ligger vid Adriatiska havet, i den östra delen av regionen Apulien. Med sina cirka 330.000 invånare (1,3 miljoner i kommunen), är Bari den sjunde största staden i Italien, och den näst största staden i södra Italien, endast överträffad av mäktiga Neapel.

Staden har bland annat blivit känd för sin enorma hamn, som är en av Adriatiska havets största och som har betraktats som Europas port till Balkanhalvön och Mellanöstern. Staden är också känd för sitt universitet, som är södra Italiens mest prestigefyllda universitet och ett av Italiens största med sina cirka 60.000 studenter.

Bland stadens största sevärdheter finns stadens katedral Cattedrale di San Sabino, som härstammar från slutet av 1200-talet, och Basilica di San Nicola, som är uppkallad efter den grekiska biskopen och kristna helgonet Sankt Nicolaus, som sedermera givit upphov till legenden om jultomten. Basilikan, som är byggd under den Italo-normandiska perioden mellan 1087 och 1197, är ett betydelsefullt pilgrimsmål i den kristna världen, för både romersk - katolska och ortodoxa kristna, då den sägs rymma Sankt Nicolaus jordiska rester i en krypta. Enligt legenden utsöndrar en helig olja från kryptan, som många besökare köper i små flaskor i kyrkans butik.

En annan stor sevärdhet i staden är det normandiska slottet, Castello Normanno-Svevo, som blev färdigbyggt år 1132 av den normandiska konungen Roger II av Sicilien, som också var den första att samla alla de normandiska besittningarna i södra Italien under ett starkt, centraliserat styre. Slottet blev senare delvis rivet av hans son, Vilhelm I, och återuppbyggt av den tysk-romerska kejsaren Frederik II, som kom från släkten Hohenstaufen.

Konstgalleriet Pinacoteca di Bari, som ligger nere vid havet, och som ställer ut skulpturer och målerier från år 1000 till och med år 2000 är också värt ett besök. När du tröttnar på att se på sevärdheter, kan en lång lunch på en av alla bra restauranger på Piazza Mercantile, eller Piazza del Ferrarese, rekommenderas.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Bari

Populära hotell i Bari

Italien, Syditalien, Apulien, Bari
9,2
Fantastiskt
2883 omdömen
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Närmaste strand: ca. 5.1 km
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Apulien, Bari
9,2
Fantastiskt
1265 omdömen
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Närmaste strand: ca. 6.4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Apulien, Bari
8,8
Mycket bra
3236 omdömen
  • Närmaste flygplats: 19 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi