Resor till Alliste

Några få kilometer från kusten och det turkosblåa Joniska havet ända nere på Italiens klack ligger Alliste. Staden som har omkring 6 000 invånare ligger bakom en liten höjdrygg med olivträd och andra fruktträd. Det råder en behagligt avslappnad atmosfär i Alliste och staden har ett fint urval av butiker, caféer och restauranger samt flera vackra kyrkor samt mysiga torg där både besökare och lokalbefolkningen tycker om att träffas.

Det är inte hit man reser för att slå sig lös i ett vilt nattliv. Det finns förvisso några enstaka barer där du kan avsluta dagen med en drink men för övrigt är det mesta av livet på kvällen koncentrerat omkring restaurangerna som det finns ett överskådligt men fint urval av. Alliste har dessutom med tiden mer eller mindre vuxit samman med grannstaden Racale. I denna grannstad finns det också ett charmigt gammalt centrum med bra restauranger.

Har du tur så sammanfaller din resa med någon av de lokala, traditionsrika festdagarna. På hösten firar man till exempel stadens skyddshelgon med en tre dagar lång festival som bjuder på olika typer av upptåg, konserter och självklart massor av läcker mat. Oavsett vilken tid på året som du reser till Alliste så kan du se fram emot en semester full av spännande intryck.

Stränder och utflyktsmål

På sommaren kommer det kristallklara havet naturligtvis utöva en stark dragningskraft på de flesta som reser till södra Italien. Även om Alliste ligger lite tillbakadraget från kusten så tar det inte mer än 10-15 minuter att köra ut till de underbara badvikarna mellan kustens klippor. På den motsatta sidan av ett naturområde lite längre upp längs kusten väntar dig dessutom långa sandstränder med långgrunt, barnvänligt vatten.

Du kan med andre ord utan problem använda dig av Alliste som utgångspunkt för en badsemester om det är vad du söker. En resa till just regionen Apulien ger dig emellertid även en möjlighet att tillbringa några dagar av semestern på spännande sightseeing. Det finns många charmiga städer och byar i denna region som är helt oberörda av turismen och där du därför kan uppleva det äkta Italien. Även om den närmsta större staden Lecce redan står med i alla reseguider om Apulien så bör denna "Barockens Florens" också stå högt upp på din lista över utflyktsmål på en resa till Alliste.

Välkommen till Alliste med Escapeaway, vi är specialister på resor till Alliste där du bor på noga utvalda hotell. Hos oss bestämmer du själv resans längd och skulle du vilja arrangera en rundresa där du bor på flera olika hotell för att uppleva mer av Italien så går det också bra att göra genom oss.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Alliste