Resor till Valtournanche

Valtournanche ligger längre ner i dalen än Breuil-Cervinia på 1.524 meters höjd. Det är en större stad med mer italiensk stämning men färre turister. Skidområdet är sammanhängande med Breuil-Cervinia men inte via den närmaste och enklaste lifter och pister.

Området fungerar utmärkt både som ett litet eller stort skidområde. Man ska dock vara uppmärksam på att nedfarten till Valtournanche ligger på sydsidan vilket innebär att snön snabbt smälter och de nedersta pisterna inte alltid är öppna så man får ibland ta liften sista biten ner.

Det går skidbussar hela dagen mellan Valtournanche och Breuil-Cervinia så man kan börja och avsluta på båda ställe utan problem. Det kom för ett par år sedan en ny lift i Valtournanche, som har gjort kapaciteten stor, d.v.s. det är inte en lång liftkö om morgonen. Det finns både restauranger, pizzerior, kaféer, butiker, skiduthyrning, skidskolor och andra nöjen som hör till en skidort. Området är snösäkert då Breuil-Cervinia ligger högt upp.

Det är lättast att ankomma hit med bil från Genève och in genom den på nytt öppnade Mont Blanc-tunnel. Från Torinos flygplats är det 1,5 - 2 timmars bilkörning och från Milanos flygplatser är körtiden 2 - 2,5 timmar.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Valtournanche