Resor till Pila

Pila är en liten men charmig plats i Aosta-dalen, faktum är att staden ligger precis ovanför Aosta stad, och det tar 20 minuter med linbanan, att komma upp till Pilas skidområde. Skidterrängen ligger naturligt i bergen och skogarna, och de snörika bergssluttningarna erbjuder på en formidabel utsikt till Mont Blanc och Monte Rosa.

Pila Skidområde

Skidterrängen startar på 1200 meters höjd, och går hela vägen upp till 2600 meter. Området är inte ett av de största, men här finns dock 70 km pist, som är välpreparerade, breda och perfekta för snowboardåkare och telemark-entusiaster. Liftsystemet är modernt och välfungerande. Bergsguiderna och skidinstruktörerna arrangerar fantastiska turer runt Monte Emilius och till San Grato Hermitage. Området är framförallt bra till nybörjare och familjer med mindre tränade skidåkare, eller till familjer och grupper med medlemmar som inte vill åka skidor.

Själva Pila är inte så stort, men det finns några restauranger, pizzerior, barer och caféer. Med linbanan tar det 20 minuter (9 km) till Aosta, som är den största staden i provinsen. Med lokalbussen är det 23 km.

För bilister är det enklast att köra från Genèvre genom den återöppnade Mont Blanc-tunneln. Kommer du med flyg, är det återigen lättast att flyga till Genèvre, men det går också bra att flyga till Turin eller Milano. Körtid från Genèvre är cirka 1-1,5 timme, från Turin 1,5-2 timmar och från Milano 2-2,5 timmar.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Pila