Resor till Courmayeur

Högklassig skidåkning på din semester i Courmayeur

Courmayeur erbjuder de bästa möjligheter till shopping, underhållning, barer, kaféer och restauranger, men också den mysiga atmosfären som präglar denna storslagna skidort med små gator och den unika charm i byarna Dolonne och Entèves.

Courmayeur erbjuder inte bara de bästa möjligheterna till shopping, underhållning, och goda stunder på barer, kaféer och restauranger. Här hittar du också den mysiga atmosfären som präglar en alpby och du kan se fram emot att uppleva den storslagna charmen i landsorterna Dolonne och Entèves. Byn ligger i Aostadalen, vid foten av mäktiga Mont Blanc, så vi pratar om en destination med läge i särskilt storslagna omgivningar.

Krta över Courmayeur i Italien

Courmayeur för skidåkning och aktiv semester

Det finns en mycket lång tradition av gästfrihet och det finns ett brett utbud av hotell och lägenheter. Courmayeur är alpinåkarnas vagga och museet "Duca degli Abruzzi" är tillägnad bergsguider och bergsklättrare och deras otroliga historia samt de största äventyr de har utfört. Även idag möter gamla traditioner med avancerad teknik i Courmayeur, som tillverkar utrustning för skidåkare. I Courmayeur har man byggt ett nytt sportcenter med en stor ishall med plats för 3500 åskådare, liksom många inomhusfaciliteter, såsom tennis, volleyboll, basket, fotbollsplan, friklättring och squash. Önskar du hålla dig aktiv och har det kul inomhus, finns det gym, inomhusgolf, spelautomater och disco som alternativ till skidåkning. Det finns också ett närliggande badhus med pooler och dessutom organiserade vinteraktiviteter för mountainbikes - en aktivitet som annars sparas till sommarmånaderna. Oavsett om du spenderar semestern i Courmayeur under sommaren eller vintern, finns det alltså rikligt med aktiviteter, som du kan spendera dagarna med.

Strålande och varierad skidåkning

Huvudskidområet breder sig ut från Plan Chêcrouit-basen, som kan nås med lift från byns centrum. Här kan du åka skidor från 2755 meters höjd, ner till landsorten Dolonne på 1224 meters höjd. Bor du i Courmayeur, är det bäst att vända tillbaka till staden med lift. Idag kan du nyttja liften ända till midnatt, så har du tid att beundra solnedgången från pisterna och njuta av en afterski-drink innan du återvänder "hem". Skidområdena omkring Courmayeur ägnar sig strålande både till nybörjare, övade skidåkare och experter och snowboardåkare - och ta gärna med hela familjen på en semester hit, då det finns många möjligheter för barn. Allra bäst ägnar sig dock områdena till de lite mer vana skidåkarna - är du på denna nivå, har du en massa utmaningar omkring Courmayeur.

Några av de bästa utsikterna

En lift med tre platåer, Monte Blanc Skyway, öppnade år 2015. Med den kan du och din skidutrustning åka hela vägen från Entrèves upp till Punta Helbronner, som är det närmsta Mont Blancs topp du kan komma med offentlig transport. Den är byggd med en glaskabin som roterar 360 grader, så du kan beundra utsikten från alla vinklar. När du når toppen, på 3466 meters höjd, kan du njuta av några av de mest storslagna panoramautsikterna i Alperna. Ett oförglömligt minne att ta med hem i resväskan från din skidresa i Courmayeur

Vinproduktion på hög höjd

Som en liten kuriosa produceras det vin i dalen, som sägs vara Europas högsta producerade vin. Det måste du självklart smaka på. För bilister är det enklast att köra från Genève genom Mont Blanc-tunneln. Med flyg är det återigen lättast att flyga till Genève, men även Turin och Milano är bra alternativ. Körtid från Genève är cirka 1 - 1,5 timmar från Torino 1,5 till 2 timmar och från Milano 2-2,5 timmar. >>> Läs mer om att åka på skidsemester till Italien här. >>> Läs mer om La Via Lattea - Mjölkvägen - här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Courmayeur