Resor till Champoluc

Champoluc ligger i slutet av Ayas dalen, under Monterosas imponerande bergsidor omgiven av hela 18 bergstoppar över 4000 meter. Byn är liten, trevlig, avslappande och lugn, omringad av en vidunderlig natur; med åtskilliga restauranger som erbjuder enastående smakupplevelser.

Champoluc är med sina vackra gamla hus och det lilla centrala torg, en otrolig atmosfärfull bergsby. Också den gamla byn Saint Jacques, var vägen slutar är värt ett besök. I grannbyn Antagnod finns det också många restauranger och pizzeria samt en fantastisk utsikt vid solnedgången, då den ligger på sluttningen av Champoluc.

Antagnod ligger på 1.699 meters höjd och Champoluc ligger lite lägre. Skidterrängen går helt upp till 2.727 meters höjd och är lite av en "okänd" pärla, som först under de senare åren blivit känd i Skandinavien.

Med bil ankommer man lättast från Genéve genom Mont Blanc tunneln. Det är 1h 5 - 2h timmars körning från Torinos flygplats och 2h - 2h 5 timmars körning från Milanos flygplats. Från Milano Malpenssa flygplats kan man ta buss till centralstationen, därefter vidare till Porta Garibaldi, vidare härifrån till Verrés som har bussförbindelse till Champoluc. Den närmaste tågstation är Vérres varifrån det finns bussföbindelse till Champoluc.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Champoluc