Resor till Cervinia

Skidåkning eller vandring vid Tobleroneberget

Breuil-Cervinia garanterar med sin placering på 2.048 meters höjd snögaranti och bra skidåkning. Skidområdet ligger mellan 2.048 och 3.488 meter och om sommaren kan du åka skidor på glaciären Plateau Rosa helt uppe på 3.900 meter.

Cervinia ligger vid foten av det 4480 meter höga berget Matterhorn (också kallat Tobleroneberget), och erbjuder perfekta snöförhållanden och superb skidåkning. Staden och början av själva skidområdet ligger på 2048 meters höjd, med den högsta skidstarten på 3488 meters höjd. Skidområdet hänger samman med Zermatt i Schweiz och är ett av de bästa områdena i Europa, inte minst på grund av det höga läget, som ger massor av snö, och dessutom möjlighet till skidåkning på glaciären - något som verkligen säkrar säsongen.

Karta över Cervinia i Italien

När du klickar på kartan härunder kan du se både liftar och pister i området, och samtidigt få ett intryck över placeringen av semesterbostäder i området. Hos Escapeaway handplockar vi bra hotell och semesterlägenheter som lever upp till våra krav om pris och kvalitet. I Cervinia ligger de flesta hotell och lägenheter samlade i stan, med kort avstånd till skidliftarna i Breuil som tar dig snabbt upp i skidområdet. 

Äkta italiensk skidort

Cervinia är inte någon stor skidort men den är otroligt charmig med sin trevliga gågator, där du hittar flera bra italienska restauranger, små caféer, pizzerior och barer och diskotek. Med andra ord, allt man behöver under sin skidsemester. Staden ligger där två mindre vattendrag går samman, och det mesta ramas in av charmiga stendiken som ger den klassiska alp-stämningen. Du kommer inte tvivla på att du befinner dig i en turistort, men det gör heller inget, då byggnaderna är uppförda med stil och respekt för områdets arv.

Central och bra skidskola

För flera år sedan var Cervinia känd för att tillhöra den bättre delen av borgerskapet och utmärker sig fortfarande i att man ofta ser de fina italienska damerna promenera en kväll nere på gågatan. Staden anses fortfarande tillhöra en av de finare skidorter i Italien, men trots detta är prisnivån i staden och på berget ganska rimlig. I staden finns en mycket bra skidskola med ett centralt läge i förhållande till staden och pisterna, vilket gör det lätt att ta en paus för lunch eller liknande.

Skidfakta

Cervinia har lokalt cirka 150 km pist och 1 kabin som tar dig till ett området som är bra till nybörjare. Men Cervinia är också en del av ett något större skidområde, Breuil-Cervinia Valtournenche Zermatt (säg det fort om du kan!), som fördelar sig över 3 dalar och räcker hela vägen in i Schweiz. Höjdskillnaden går från 1524 till 3883 meter över havet, med möjlighet för skidåkning om sommaren.

Samlat har du mer än 150 pister och upp mot 350 km pist i området, som domineras av boulevard-breda pister och därmed ger ideella förutsättningar för nybörjaren. Det kan upplysas att man köper liftkort antingen till den ena eller båda sidor av berget. Det finns en snowpark i Cervinia, som är Europas högsta, och Italiens mest snösäkra, på 2800 meters höjd över havet.

Busstransfer eller bil?

Det är enklast att ankomma med bil från Genève och genom Mont Blanc tunneln. Genève är en av de närmaste flygplatserna och därifrån ska man genom Mont Blanc-tunneln. Närmaste flygplats i Italien är Torino (1,5 - 2 timmar i bil) eller Milano (2 - 2,5 timmar i bil). Från Milano finns det även busstransfer.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cervinia