Resor till Antagnod

Antagnod ligger på 1710 meters höjd och är placerad ovanför skidorten Champoluc i Ayas dalen. Under Monterosa's imponerande bergsidor ligger byn med den mest fantastiska utsikt i hela dalen och samtidigt gör placeringen mot väst att den är upplyst av solen den mesta delen av dagen. Byn är liten, trevlig, avslappande och lugn, omringad av en vidunderlig natur; åtskilliga restauranger erbjuder enastående smakupplevelser.

Värd att besöka är Valhalla Pub i Antagnod - det enda café var det också är nattliv. Också den gamla by Saint Jacques, var vägen slutar är värt ett besök. I Antagnod finns det också många restauranger och pizzeria utöver en fantastisk utsikt vid solnedgången, då den ligger på sluttningen av Champoluc.

Antagnod ligger på 1.710 meters höjd och Champoluc ligger lite lägre. Skidterrängen går helt upp till 3.500 meters höjd och är lite av en "okänd" pärla som först under de senare åren blivit känd i Skandinavien.

Med bil ankommer man lättast från Genéve genom Mont Blanc tunneln, som har öppnat igen i år. Det är 1,5 - 2 timmars körning från Torinos flygplats och 2 - 2,5 timmars körning från Milanos flygplats till semesterbyarna och skidområdena.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Antagnod