Agriturismo på Amalfikusten

I löpet av de senaste åren har semesterformen agriturismo upplevt en riktigt uppsving i Italien. Och det är inte så märkligt egentligen, för det är ett bra sätt att uppleva det traditionella och autentiska Italien på. När du bor på en agriturismo, bor du på en gård som är omgjord till semesterlägenheter. På många platser bor ägarna fortfarande kvar på en del av gården och driver brukat vid sidan om uthyrningen av semesterlägenheter. För att en semesterbostad ska få klassificeras som en agriturismo, ska där faktiskt fortfarande också föregå någon slags av produktion av mat på stället. Det kan vara alla former av lantbruksvaror, men är mycket ofta centrerat runt produktionen av olivolja, vin och grönsaker.

När du åker på en agriturismo-resa till Amalfikusten, bor du i landskapet bakom kusten. Här är det lugnt och stilla, och du har goda möjligheter att åka iväg på utflykter till Amalfikustens små trevliga städer och betagande kustväg.

Agriturismo är ett bra val för barmfamiljer, som vill bo i lugna omgivningar, med gott om plats för barnen att springa runt på, där de kan klappa gårdens djur, och där de kan följa med livet på en italiensk bondgård eller vingård. På många platser finns det också en pool och faciliteter för barnen, liksom att ägarna gärna bjuder in gästerna till en rundvisning på gården.

Läs mer om agriturismo i Italien

>> Läs mer om agriturismo