Res till Italien på aktiv semester

Aktiv semester över hela Italien

Italiens allsidiga och rika natur kan upplevas på många vis. För dem som inte bara vill sitta och beundra landskapet med ett gott glas vin i handen bjuder Italien på en uppsjö av möjligheter för att upptäcka de många landskapstyper på egen hand... och ofta med möjlighet för att avrunda dagen med fördjupning i lokalområdets enogastronomiska prägel.

Gör dig redo att bestiga aktiva vulkaner, vandra på toppen av höga berg, cykla i böjande backar, spela en runda golf, eller kanske att åka skidor i alperna? En aktiv semester i Italien ger dig närmast ett ändlöst val av möjligheter.

Från alperna i norr, ner förbi de stora sjöarna i Piemonte och Lombardiet, och de böljande backarna i Toscana och Marche, till den råa kustlinjen i Campania och Kalabrien. Från den exotiska naturen i nationalparkerna längst östkusten i Abruzzo och Apulien, till Sicilien och de Eoliska vulkanöarna.

Temaresor med Escapeaway

Italien utgör en outtömlig källa av upplevelser, och det kan ibland vara svårt att veta var man ska börja? Vi har därför satt ihop en rad temaresor, där vi har utformat ett program som du kan anpassa efter dina intressen. Det kan vara allt från matlagning i Toscana till cykling runt Maggioresjön - eller något tredje.

Vilken upplevelse lockar dig mest? Läs mer om temaresor med Escapeaway her

Semester i Italiens nationalparker

Italien har inte mindre än 24 nationalparker utspridda över landet, där området är under särskilt skydd och där du kan hitta naturupplevelser för stora och små. Och trots landets stora storlek, har du faktiskt riktigt många möjligheter till en aktiv semester inom några få timmars körning. Hyr en bil och ta dig runt till den ena pärlan efter den andra. Om glöm inte att ta en paus och njut av det lokala köket, som står redo att mätta magen din med läckra italienska specialiteter efter en lång dag ute i det fria.

Läs mer om de italienska nationalparkerna härr: Parks.it (öppnar i nytt fönster).

Aktiv semester i Italien med Escapeaway

Hos Escapeaway är vi experter på Italien. Faktiskt till den grad att vi har det största utbudet av semesterbostäder i det land som vi nästan kallar vårt eget. Om du gärna vill ha en aktiv semester i Italien, så kontakta oss och be om våra tips till hur de ska få ut det mesta - och bästa - av din semester, och framförallt få reda på var du ska bo!

Eller sök själv i sökfältet överst på sidan och leta igenom vårt stora utbud av handplockade bostäder.

>> Läs mer om aktiv semester