Vingårdssemester i Italien

Res till Italien på vingårdssemester och njut av lokala råvaror och goda viner. För dig som normalt sett inte går upp i medelhavsmaten och dess tillhörande druvor kommer säkerligen en vingårdssemester, i ett av Italiens många vindistrikt, att göra underverk. På en vingårdssemester kommer du dessutom snabbt ge vika för de böljande vinmarkernas lugnande effekt.

På en vingårdssemester är det nästintill omöjligt att inte komma ner i varv- medan det ofta är fullt möjligt att grotta ner sig i det lokala köket på vingården och beställa vinprovningar under sakkunnig ledning. Vinprovningar består vanligtvis av en rundtur på gården, tillsammans med lokala specialiteter och möjlighet att köpa de goda och "nytappade" dropparna med dig hem.

Hitta en vingård i ett område som passar dig

Använd sökmotorn högst upp på sidan för att söka efter en vingårdssemester i Italien med Escapeaway. Välj själv avresedatum och resans längd - samt om du vill köra själv eller boka allt som en paketresa med flyg, hotell och hyrbil.

>> Läs mer om vingård

Karta över Italien

Populära hotell i Italien

Italien, Syditalien, Kampanien, San Cipriano Picentino
9,6
Fantastiskt
88 omdömen
  • Närmaste flygplats: 76 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Toscana, Montecatini Terme
9,2
Fantastiskt
576 omdömen
  • Närmaste flygplats: 45 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Toscana, Gaiole in Chianti
8,7
Mycket bra
321 omdömen
  • Närmaste flygplats: 78 km
  • Avstånd till centrum: ca. 4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Utvalda vindistrikt i Italien

Här kan du läsa mer om Italiens bästa och mest prestigefyllda vindistrikt och boka boende på de italienska vingårdarna. Eller använd sökboxen överst till att finna den helt rätta vingårdsvistelsen i Italien. Du är också välkommen att ringa eller skriva till oss för tips och råd. Låt Italiens stora vindistrikt försköna din semester!

Langhe
Många omtalar regionen Piemontes vindistrikt Le Langhe som "det nya Toscana", på grund av den höga koncentrationen av vinproducenter. Området här, i norra Italien, är också känt för gastronomisk särklass, stämningsfulla medeltida städer och välbevarade fästningar som alla kulminerar med det kulturella centrum av Alba. Några av Italiens mest prestigefyllda viner odlas här i Langhe området. Namn som Barolo, Barbaresco och det vita vinet Arneis klingar ljuvligt i mångas öron. Piemonte har också andra fördelar med att vara nyupptäckt: priserna är ofta lägre än i andra, mer expanderade turistområde i Italien.

>>> Hitta en vingård i vindistriktet Langhe här

Valpolicella
I Valpolicella vindistrikt, som ligger nära Gardasjön och granne till Verona, hittar du den mäktiga kungen av dem alla, Amarone. Här vårdar vinbönderna om deras marker och området har även Italiens högsta pris för mark. De mycket korta avstånden till flera utflyktsmål (t.ex. Gardaland, Gardasjön och operan i Verona) och den fina placeringen i förhållande till motorvägsnätet som bekvämt tar dig både till Milano, Bergamo, Venedig och Adriatiska havet gör en vingårdssemester till det självklara valet för hela familjen.

>>> Hitta en vingård i vindistriktet Valpolicella här

Chianti
Toscanas världsberömda vindistrikt är mycket mer än en naturskön uppenbarelse av stolta cypresser och karaktärsfulla medeltida städer. Motsatsen till många föreställningar är Chianti har också till stor del bergiga skogsområden. Men området är först och främst i mångas ögon (eller munnar) också lika med böljande vinmarker som glädje för ögat och skämmer bort gommen - andelen vingårdar i detta område är faktiskt anmärkningsvärt. För dem som är intresserade av kultur har Chianti den geografiska fördelen av att vara i anslutning till både Florens i norr och Siena mot söder.

>> Hitta en vingård i vindistriktet Chianti här

Iseosjön och Franciacorta

Franciacorta är ett av Italiens mest prestigefyllda motsvarigheter till champagne - här odlas nämligen exklusiva bubblor Brut och deras många lokala viner med DOC och DOCG-utmärkelser, bland annat Franciacorta. Vindistriktet Franciacorta avgränsas i norr av Iseosjön med den utflyktslockande ön Montisola och mot söder av motorvägen mellan Milano och Venedig. Förutom angränsande Iseosjön och många vingårdar erbjuder distriktet också på en golfbana i Franciacorta Golf Club och för shoppingintresserade finns det Franciacorta Outlet med alla typer av designmärken till fyndpriser.

>>> Hitta en vingård vid Iseosjön och Franciacorta här

Vingårdssemester i Italien med Escapeaway

Italien är en av världens mest respekterade vinproducenter. Och landet är fullt av många små, trevliga vingårdar, där charmen är intakt och vinrankorna står fascinerande i solen på de böljande markerna. På en vingårdssemester i Italien kan du uppleva det hela på nära håll.

Vingårdssemestern i Italien ger dig upplevelser som är svåra att få på en "vanlig" semester. Du kommer i nära kontakt med den lokala befolkningen, och får dessutom vara med i arbetet med vinerna. Det är en tradition som har flera tusen år på nacken, och som har enorm betydelse för italienarna.

På en vingård i Italien finns det upplevelser att hämta oavsett om du reser själv, med en partner eller med hela familjen. Barnen kan lära sig mycket av en vingårdssemester i Italien, och för det förälskade paret sätter denna form av semester alldeles unika romantiska ramar runt semestern.

>> Res till Italien med Escapeaway, se alla resor här