Res på vingårdssemester - bo på Agriturismo i Norditalien

Norditalien är fullt av trevliga agriturismo. Vill du prova?

Boka de bästa och noga utvalda agriturismo hos Escapeaway. vi har Sveriges bästa urval av handplockade vingårdar och lantställe där du och din partner eller familj kan få en härlig semester.

Vackra Norditalien är en klassisk favorit-destination för ressugna svenskar. Det beror bland annat på att området är förhållandevis lättillgängligt från Nordeuropa: Du kan bila till Norditalien eller flyga på under 2-3 timmar. Dessutom är Norditalien världsberömt för både sin vackra natur och rika kultur, samt möjligheterna för en oförglömlig semester i området är oändliga oavsett om du vilken semester du önskar. Att klimatet är behagligt största delen av året och mycket soligt under sommaren gör ju heller inte Norditalien till ett sämre resmål.

Kan du se dig själv slappa i solen på en vingård i Norditalien?

När du ska boka din semester till norra Italien är det naturligtvis viktigt att du bestämmer hur du vill att resan ska se ut. Om du gärna vill få en paus från vardagens stress där du kan koppla av i lantliga omgivningar, är en semester på agriturismo en fin möjlighet. Agriturismo-semester betyder bondgårdssemester med allt vad det innebär av lugn och ro, gott om plats samt inte minst god vällagad mat baserat på smakfulla, lokalt producerade råvaror.

Definitionen på en agriturismo är enligt italiensk lag att de förekommer någon form för livsmedelsproduktion på stället. En typisk agriturismo i Norditalien kan exempelvis vara en vingård i Piemonte eller ett lantställe i Valpolicella där det produceras vin eller olivolja. Det finns massor av möjligheter. Några agriturismo har djur vilket ofta är spännande och kul för barnen om ni reser som familj.

>>> Läs mer om bilsemester till Italien

En genuin reseform för hela familjen, med respekt för lokal kultur och natur

Agriturismo är begreppet för ett specifikt vis att hålla semester på, som passar hela familjen. Barnen kommer älska att följa med i livet på en bondgård och ha massor av plats att leka på, och de vuxna vill som regel sätta pris på de vackra omgivningar, den goda maten och i det hela taget den pittoreska upplevelsen en semester på agriturismo ger dig. Det är inte en traditionell semester där du bor på ett stort hotell som ibland kan kännas lite anonymt och opersonligt.

På en agriturismo lär man ofta värdarna att känna och på många ställe är de familjedrivna, vilket medför ett djupt engagemang i att ge dig en positiv upplevelse. De flesta agriturismo är mycket uppmärksamma på att erbjuda en vistelse där respekten för lokal natur och kultur är ledord. Semester på en agriturismo i Norditalien betyder en semester med hjärta och själ – samtidigt med att de flesta ställe vill ha alla former för modern komfort till förfogande.

Escapeaway samarbetar med flera utmärkta agriturismo spridda över hela Norditalien. På några av dem kan ni bo i er egen lägenhet med kök, i andra bor ni i klassiska hotellrum. De flesta agriturismo har pool och flera även barnpool.

Norditalien är ledande inom agriturismo-resor

Speciellt goda möjligheter för att välja en agriturismo som boende på din semester när du reser med Escapeaway finns i dessa norditalienska och centrala regioner:

>>> Agriturismo i Toscana
>>> Agriturismo i Piemonte
>>> Agriturismo i Ligurien
>>> Agriturismo i Umbrien

Om du vill uppleva storslagen arkitektur och konst i världsklass kommer du känna dig som en fisk i vattnet i de norditalienska städerna. Härifrån härstammar i stort omfång den moderna, europeiska kulturen som vi känner den, och stoltserar med kulturstäder som Florens, Venedig, Milano, Genova, Pisa, Siena och Verona. Det finns inte många område i världen som har en så imponerande koncentration av vackra och intressanta städer, Fulla av kultur, arkitektur och konstskatter från Renässansen, Medeltiden och ännu tidigare.

Flera av de agriturismo Escapeaway förmedlar ligger på behagligt avstånd till en eller flera av de stora norditalienska städer. De flesta ligger omgivna av småstäder och byar som kan vara både intressanta, pittoreska och trevliga. Att utforska landskapet och städerna i omgivningen av din agriturismo är en stor glädje när du håller semester i norra Italien.

Agriturismo i Norditalien mellan berg, stränder och vinmarker

Förutom de kulturella och historiska rikedomar lockar Norditalien med en storslagen och varierad natur som man sällan ser maken till. Piemontes snöklädda berg, djupa skogar, böljande vinmarker och klara sjöar, Liguriens frodiga högland, vita stränder och färgsprakande blommor, Toscanas kuperade vinmarker och Umbriens gröna landskap – nästan oavsett vilken slags naturomgivningar du föredrar kan du finna dem i Norditalien. Naturen och agrikulturen är dock naturligtvis inte bara en fröjd för ögat – den inbjuder också till aktiv semester med exempelvis vandring, cykling, vattensporter och mycket mer.

Denna naturskönhet är bidragande till att göra en agriturismo till ett utmärkt val som semesterboende när resan går till Norditalien. I detta hör av Europa är det en ren njutning att vistas på landet.

Önskar du tips till en skräddarsydd vistelse på en agriturismo i Norditalien är du alltid välkommen att kontakta oss på Escapeaway. Eller sök i vår sökmaskin i toppen för att finna det rätta.

>> Läs mer om agriturismo