Resor till Scanno

Scanno är en pittoresk berglandsby på 1.050 meters höjd. Den har en karakteristisk profil med byhus i rader som avlöser varandra i terrasser.

Byn ligger i den vackra Sagittariedal och är känd för fåravel, ullproduktion, hantverk, ostproduktion och inte minst kniplingtraditioner, som ständigt hålls i liv. De fina prydnadskniplingar, som byns äldre kvinnor bär på deras folkdräkter, framställs på gammal manér i dörröppningen och på gatan.

Byfester:
Som i många andra abruzzesiska landsbyar har Scanno också ett rikt program med folklore och religiösa fester. T.ex.första weekenden i maj sätter man fokus på lokalkultur och folkdräkter. 13/6, 1/7 och 16/7 firas skyddshelgonen Sant'Antonio, Madonna delle Grazie och Madonna del Carmine. Slutligen håller byn varje år 14:e augusti Il Catenaccio Nuziale - en bröllopsparada som visar ett lokalt bröllop med folkdräkter och parader.

Lago di Scanno:
Scanno ligger i utkanten av Abruzzo Nationalpark och kan skryta med att vara granne till Lago di Scanno, som är den största naturliga sjön i regionen Abruzzo. Sjön har form som ett ägg och är 1.700 m lång och 700 m bred. Sjön, som man kan bada i eller vid vars strand man kan hyra trampbåtar, ligger blott 3 km från Scanno.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Scanno